pondělí 26. září 2016

Ježečci pro prťata


Ježek tak nějak neodmyslitelně patří k motivům podzimu. Toto je jednoduché ztvárnění, které zvládnou i malé děti. Tvoří se pomocí netradičního výtvarného náčiní v podobě plastové vidličky. Pokud si samotné nedovedou vystřihnout hlavičku, pomůže dospělák. Nalepit, domalovat detaily a pak už jen tiskat vidličkou namočenou v barvě. Efekt a zábava k nezaplacení ;) Tyto ježky jsme dělali loni ve školce s tříletými prcky.

8 komentářů:

  1. Děkuji za nápad :-) Zkusím s Alánkem, on na to tvoření moc není. Tohle zvládne a bude ho to bavit :-)
    My jsme pomocí vidličky (dřevěné) dělali před pár lety s Eliáškem tulipány :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tulipány taky super! To mě nenapadlo. My tulipány dělali jako otisky rukou :-)

      Vymazat
  2. Dobrý den, děkuji moc za super tip! Můžu se zeptat, mohla byste mi dát tip na nějakou knížku s tvořením pro děti, kde jsou dobré nápady? Klidně i nějakou osvědčenou, kde jsou třeba i jiné aktivity pro děti v předškolním věku... budu vám moc vděčná .)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dobrý den, děkuji za komentář ;) Upřímně knížky o tvoření moc nepoužívám... Vždy se mi v nich líbí jen něco a pak mi doma leží. Za to miluju brouzdání a hledání námětů na netu. Za mě je top pinterest (https://cz.pinterest.com/)- stačí zadat hesla jako např. tvoření s dětmi, painting kids, children crafts, diy kids apod. Je toho tam mraky a vyberete si to, na co máte náladu, nebo pomůcky po ruce ;) z českých stránek je fajn třeba tato: http://www.napadyproanicku.cz/tvoreni-s-detmi
      No a jiná témata v knihách o předškolních dětech - jednoznačně nakladatelství portál - najdete tam spoustu titulů... jsou tam jak knihy z řady rádce pro rodiče (tam pozor na autory, když si vyberete zahraniční, musíte počítat s tím, že jiný kraj jiný mrav i náhled na výchovu a paběrkovat, brát si to co se zrovna pro vás hodí...), ale i knihy z řad pro pedagogy předškolního věku, kde je spoustu tipů http://obchod.portal.cz/kategorie/pedagogika/predskolni/ Nejlepší je ale podle mě nějdříve půjčit v knihovně a mrknout, která by vyhovovala vám. Sama jsem měla půjčených knih mraky, ale většinou si jen vypíši to co si myslím, že využiji a zakládám do šanonů...
      Tuto knihu mám třeba moc ráda: http://obchod.portal.cz/neobycejny-rok-predskolaka/ a myslím si, že je dobře využitelná i doma ;)
      Nebo řada rozpustilé básničky je také moc vyvedená:
      http://obchod.portal.cz/rozpustile-basnicky-pro-male-detske-rucicky/
      Tak snad jsem pomohla ;)

      Vymazat
    2. Dobrý den, moc a moc děkuji za skvělé tipy! Po mateřské bych měla nastoupit do školky (dodělávám si vzdělání), takže jsem za každou radu moc vděčná! Zrovna jsem uspala mimčo, tak k tomu sedám a jdu hledat :) Ten ty na knížku Rok předškoláka je přesně to, co hledám, taky sumář aktivit na celý školní rok... a ten tip se šanonem, kam se dají ukládat nápady, to je super. Jste pro mě velká inspirace, děkuji :)

      Vymazat
    3. Děkuju, tak to mě těší ;) Tak ať jste ve školce pak spokojená! Jo a jeden šanon stačit nebude - zásobte se :D já jich mám takhle asi 20. Zakládám si vše co kde najdu, tipy, výstřižky, básničky, pohádky a pak jako když najde ;)
      Jestli třeba budete kupovat pro prcka Sluníčko - nevyhazovat - je tam spoustu námětů, rozeberu a stránky co se hodí nechávám. Třeba malované čtení na individuální ranní činnosti, nebo při odpočívání atd ;) ať jde studium ;)

      Vymazat

Děkuji za váš komentář, vážím si vašeho času :-)