Tohle je jídlo, na kterém
ujíždím, je to taková rychlovečeře. Super je na tom to, že si ji pokaždé člověk
může udělat k obrazu svému. Nejčastěji ji plníme „co dům dá“, stačí mít v mrazáku
zásobu listového těsta J
Pro inspiraci tu napíšu dva recepty z knihy Albert v kuchyni.
Cuketovomozzarellové koláče (str.76)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg3MLIJXz0AQbEZTlk-9Z0pmTzCX2rl3aDRzaSXhloUWXNqWMoIkKN7_DayyuA59YLZkNppZuLvf8m0gltlGDyGpbctgqqr5Hp1uqcCe_UHchVpUar0mY5RP24wUZ7IK-gR0UzoXXenrZh8/s1600/cuketovej+kol%C3%A1%C4%8D.png)
Pozn.: uvedeno pro 4 osoby, u nás
maximálně pro 2 J
většinou zapomenu cuketu předem opéct a mozzarellu tam dám taky už před pečením
a taky je to dobrý ;)
Cibulový koláč (str.134)
Pozn.: ančovičky v obchodě nebyly, měli jsme bez; dle receptu je to takové sladko-slané, příště tam dám o poznání méně cukru! a cibule je už hodně měkká, asi by stačilo i kratší opékání...
Koláč á-la lednice (jedna z variant - co jsme našli J)
Postup jasný – předehřát troubu,
vyválet placky, dát na plech. Pak jsem to potřela rajčatovým protlakem,
naskládala pokrájená rajčátka a schwarcwaldskou šunku. Posypat sýrem.
Pozn.: obyčejná, ale Honzíkovi chutnala nejvíc - je tam šunka! :-)
Žádné komentáře:
Okomentovat
Děkuji za váš komentář, vážím si vašeho času :-)