![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhFSYepNEZwDeURH9U1AKdq8yd8BfOa69QsG2HEVClV2bhmmOlF50v9iK61LpW2U1kdat0u4fyPGTOxGV88Ji88JVJ2HmJENf0XUfFVbI4S-bQPUpP22Jp2RrGEbmZgLgp2LcOG0hUIcJrl/s280/DSC03834.JPG)
Vždycky jsem chtěla zkusit do marmelád přidat něco spešl a pokusit se tak o ještě lepší marmeládu, i když moje mamka snad už ani lepší dělat nemůže. Fascinuje mě příběh
Blanky Milfaitové coby marmeládové královny a ta do marmelád dává leccos - od máty, přes levanduli, koření, alkohol... A protože máty máme všude kolem hafo sáhla jsem na zkoušku po ní. Višňovou marmeládu jsem vařila dle návodu na Gelfix Extra 2:1 a když byla hotová, přimíchala jsem omytou, nadrobno nakrájenou mátu. A myslím že výsledek je móc dobrý.
Blanka mě taky uchvátila. Hlavně její vaření bez gelfixu. Tak dobré marmelády jak letos jsem ještě nikdy neměla.
OdpovědětVymazatFajnový den, J.
Já jsem taky objednala citronový pektin, bohužel jsem ho neměla ještě na tu višňovou. Zatím jsem ho použila pouze na broskvovou, ale u téhle nemám srovnání s pektinem/gelfixem. Je to opravdu takový rozdíl?
Vymazat