pondělí 27. října 2014

Rajčatová omáčka z čerstvých rajčat

Tuhle omáčku zbožňuju. A dobrá zpráva je, že to není nic složitého. Jen jsem občas líná loupat rajčata a přitom to není nic těžkého, že? Takže nejprve rajčata spaříme horkou vodou - hodíme do hrnce a zalijeme vodou z rychlovarky. Stačí pár minut. A těch rajčat? Protože omáčku miluju a chci jí mít hodně a dost jí sním už u vaření - počítám 400g až půl kila rajčat pro dvě osoby. Mezitím oloupeme dva až tři stroužky česneku, které nakrájíme na plátky. Pár minut fuč a jdem loupat rajčata - jde to opravdu samo, jen bacha neopařte se! Na olivovém oleji zlehka zpěníme česnek, přisypeme rajčata nakrájená na menší kousky, zamícháme, osolíme, trochu pepře dáme a dusíme.
Než všechno změkne. A když všechno změkne přidáme pár pokrájených lístků bazalky. a vše rozmixujeme tyčovým mixérem. Tradá - a je hotovo. Mňam :-)
P.S. Jestli jste koupili ne úplně zralá krásně červeňoučká rajčata a máte místo nich taková ta nedocmrndlá z hypermarketu, můžete přidat malou plechovku rajského protlaku. aby omáčka byla červenější a trochu sladší ;)

4 komentáře:

  1. Tuhle omáčku jsem stále jedla, když jsem byla v Řecku. Je fakt moc dobrá :)

    OdpovědětVymazat
  2. Děkuji za komentář ;) To jsi byla na dovolené, nebo studovat?

    OdpovědětVymazat
  3. Taky dělám, jen manža odmítá, tak musim vařit dvakrát:-)))

    OdpovědětVymazat

Děkuji za váš komentář, vážím si vašeho času :-)