neděle 4. prosince 2016

Maxi radosti z Mini festivalu

Byla jsem tam. Dokonce dvakrát. Akce přesně pro mě. Čeští a slovenští tvůrci i nějaké ty kvalitní zahraniční produkty. Pro děti. Hemžilo se to tu udržitelnou módou. Autorskými výrobky. A božími hračkami. A za většinou stáli lidi, jako jsme já nebo ty. Spousta jsou prostě mamky na mateřský, který nemohly pro svoje děcko sehnat to co potřebovaly, tak to začly tvořit. Bájo. Můj sen. Třeba jednou taky něco vymyslím :-) Prozatím obhlížím a obdivuji. Za vším je spoustu práce a dřiny. Upřímně nevím jak to ty ženský dělaj, že to stíhaj. Já nejsem moc schopná ani udržovat domácnost, natož být produktivní... No a čemu jsem neodolala? Měla jsem své limity (finanční). Jinak bych neodolala spoustě věcí. Ale nakonec to vyhrály...
... bambusové bodýčko Duomamas, první věc co jsem koupila. Snad už se Róza nebude tolik potit. A až odzkoušíme, plánuju koupit pod softschellovou kombinézu i bambusový legíny.


... Břichopasí laň. Textilní panenka, po které jsem toužila už dlouho. Mezitím jsem objevila spousty dalších textilních panáčků. Upřímně roztrhl se s nima pytel. Na festivalu jich bylo mraky, jeden hezčí než ten druhý. Ale laň už jsem měla vybranou opravdu dlouho, takže na jistotu. Kvůli ní jsem tam šla podruhé, páč balík přišel až později.


... leporela pro Rózu. Leporel máme doma a na chalupě nepočítaně. Takovou tu klasiku, Ladovy zvířátka, krtka, lokomotivu, říkačky. Toho máme hafo a už nepotřebujeme. Ale šla jsem po těch spešl. Po Horáčkově What is black and white? Myslím, že kouzlo zebry na poslední straně se prckům prostě líbit musí. A Tulletovo prsťákový leporelo. Jakože se do direk dá prst s namalovaným smajlíkem. Těším se až z toho bude mít rozum.


... čelenky pro mě a pro Rózu. Budem spolu za uklizečky. Stylový. Od Be Birdie.


Špalíkový panenky. Když jsem je viděla na netu. Nepřišlo mi to jako něco, co bychom doma nutně museli mít. Na festivalu jsem ale viděla, jak jsou z nich hotový malý holčičky. Pak jednu začla ožužlávat Róza a bylo jasno. Máme rodinku. Od PepeTete.


... a pak dárky pro synovce. Má zrovna dinosauří období. Takže tlustý leporelo o dinosaurech. Vždycky je tam přirovnání. Třeba jsem vysoký jako mrakodrap. A jsem... V angličtině. Ale snad si s tím ségra poradí. A dinosauří razítka. S těma se dají dělat divy. S těma bude hračka pravěk ztvárnit.




Mno a už teď mám v hlavě seznam, co koupit příště :-)

8 komentářů:

  1. Tolik krásných věcí a dárků. Tyhle věcičky mám moc ráda. Máme doma ty razítka (farmu), zrovna včera se u nás razítkovalo. Krásný adventní čas, Kája.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky chci pořídit Róze nějaká zvířátková :-) Mějte se krásně!

      Vymazat
  2. Krasne ulovky, za me jsou nej ty spalickovy panenky! Hezky vecer, Jana

    OdpovědětVymazat
  3. My jsme se teď na mini nedostali, ačkoli jsem právě objevila v mailu i pozvánku. Dost mě to mrzí, protože co jsem koukala na seznam vystavovatelů, tak to muselo být nabitý a krásný. Tvoje fotky a tvůj výběr to jen potvrzují - krásný kousky :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Bylo to úžasný a fajn atmosféra. Těším se na další, už abych začla šetřit :-)

      Vymazat

Děkuji za váš komentář, vážím si vašeho času :-)