pátek 7. července 2017

Dcery

Na čtení se každý měsíc moc těším. Tahle knížka mě v knihovně zaujala obálkou. Také jsem si jednou zas chtěla něco přečíst od českého autora/ky. No a nevím zda to byla úplně správná volba. Jak jsem až později pochopila, je to jakési pokračování knihy Člověk Gabriel, která má dobré hodnocení. Já si myslela, že je to pouze kniha od stejné autorky, ne že to má nějaké propojení. Napsala Kateřina Dubská. Autorka má příjemný způsob psaní, vše tak nějak plyne. Jenže ty zápletky, nebo spíš hromada postav a jejich osudů. A všechny ty osudy jsou víceméně smutné. Žádný vztah nevydrží. Nikdo není šťastný. Byla jsem z toho dost frustrovaná. Rozhodně to není odpočinkové čtení. Jsem ráda, že v závěru se alespoň začlo malinko blýskat na lepší časy... Četl někdo knihu Člověk Gabriel? Jaké jste z ní měli pocity?

3 komentáře:

  1. Kateřina Dubská vydala nedávno knihu povídek a ta by snad na nic navazovat neměla.
    Chtěla jsem si přečíst tuto, ale nemůžu sehnat toho Člověka Gabriela, bez kterého to číst nechci.
    Jestli můžu doporučit českého autora, tak Patrik Hartl, Petra Soukupová, Lenka Horňáková Civade, Petr Hugo Šlik, Ladislav Zibura...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Diky za tipy! Tusim ze od Hartla mam neco v knihovne zatezervovane, tak se tesim ;)

      Vymazat
    2. Tak jsem sehnala Člověka Gabriela a slupla to jako malinu! Nádherná knížka.
      Přečetla jsem si recenze na ty Dcery a většina lidí to nekomentuje moc dobře, i pro to množství postav. Že prý Gabriel stokrát lepší. Tak to jen tip, kdybys měla chuť od této autorky ještě něco číst :-)

      Vymazat

Děkuji za váš komentář, vážím si vašeho času :-)