úterý 11. července 2017

EKOpark Liberec

Už jsem pěla chválu a slibovala, že tohle místo si zaslouží zvláštní článek. Tenhle park je za fotbalovým hřištěm, takže víceméně v centru. A je celý přírodní. Je tu spoustu dřevěných prvků. Zákoutí na relax. A hlavně blátivá kuchyně. Už dlouho jsem z něčeho nebyla tak nadšená. Představte si stánek, samozřejmě stylově ze dřeva a tam samé delikatesy. Čtete si menu a říkáte si, asi nějaké veganské dobroty. Škoda že je zavřeno. Ke konci seznamu, už se vám to zdá divné. Tak stánek obejdete a zjistíte, že je to mega dětská kuchyně. Plně vybavená. Najdete tu sporáky, mikrovlnku, troubu a k tomu hromadu nádobí. No mně být o polovinu míň (no spíš o víc, ale to nebudem rozpitvávat...) tak jsem tu v sedmém nebi a patlám a patlám. Pro Rózu to bylo ještě vysoko a byla zaujatá vším ostatním. Ale kdyby i jen kvůli tomuhle, se sem prostě musíme vrátit až o pár cenťáků vyroste!
A abych vás ještě namlsala mám další výčet:
Jsou tu kozy. Rózinka a Pišta. Krmení si můžete koupit u vchodu.


Velké pískoviště. I s hračkami, takže nemusíte nic tahat.


Je tu pár odrážedel k půjčení.
Nebo půjčovna trávošlapů. Aneb chůdy na všechny způsoby.


Spoustu špalků na stavění.


Knihobudka. Ve které jsme objevili poklad. Leporelo Srneček Borek. Jestli na tuhle knížku narazím někde na bazaru, musí být moje! Teda Rózinky. Samozřejmě...



Mlhovač. Když je vedro.
Hmyzí hotel.


Bosý chodník. Extra dlouhý.
Vláček z klád. V něm si malí cestovatelé můžou vychutnat třeba sváču a chvíli se zklidnit.
Dětská zahrádka. S nářadím. Prostě se mohou beztrestně vrtat v hlíně. To kdyby jim bláto až za ušima z kuchyně nestačilo.Lehátka. Houpací sítě. Lavička. Posezení. Občerstvení.
To jediné mi trochu chybělo. Bylo zavřeno. Na obranu musím říct, že bylo ošklivo, poprchávalo a vypadalo to, že bude hůř. (Podle toho vypadají fotky, páč kombinace tablet, můj um a rozmary počasí déšť/ pošmourno/ slunce mezi mraky, musím to na něco svést, což? :) Ale zas jsme to tam měli pro sebe. Potkali jsme za celou dobu jen tři jiné děti. A ještě je tu i dílnička, ale přístupná jen s lektorem, to chce nějak ošéfovat.


Tak co? Nalákala jsem Vás?




6 komentářů:

  1. Hm díky za přiblížení toho, jak to tam vypadá. Až se někdy budeme zase vyskytovat v okolí Liberce, neopomenu to přidat na seznam výletů :)

    OdpovědětVymazat
  2. Odpovědi
    1. Že, já mám ráda přírodu a obdivuju kreativní lidi a tady je obojí. Strašně mě baví co tu vymysleli, těším se jestli příště bude zase nějaký kousek nový.

      Vymazat
  3. To vypada skvele ;) Neco podobnyho, ale asi tak ve 100x mensim vydani mame u nas na vesnici za domem, ted pres leto to tam vybudovalo par aktivnich rodicu, tak se tam chodime rady prochazet.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to se máte! Je fajn mít v okolí záchytné body kam můžeš prcka nalákat a občas nemuset nic vymýšlet. Ale vy máte okolí krásné samo o sobě!

      Vymazat

Děkuji za váš komentář, vážím si vašeho času :-)