pátek 11. srpna 2017

Barevná vajíčka

Nene nezbláznila jsem se. Nebarvili jsme teď. Ačkoliv tato aktivita by byla bývala v období Velikonoc trefnější, my ji zařadili až teď. A to z prostého důvodu. Na třídění barev by bylo před pár měsíci moc brzy. A protože jsem duše schránčlivá a plastová vejce křiklavých barev jsem zabavila a uložila, teď jako když najde. Do krabičky na vajíčka jsem dole namalovala kolečko příslušné barvy a je to. My to s Rózou teprv zkoušíme a tak je to dost pokus omyl. A také hra pod dohledem, aby měla zpětnou vazbu, zda je dává správně. Prvně si totiž myslela, že je tam bude dávat jak se jí zachce. Nejdřív jsem ji nechala.

Až když se nabažila nandávání a vyndávání/vysypávání, upozornila jsem ji na spojitost mezi barvou na dně a barvou vajec. Ukázalo se, že ji moc baví když máma komentuje nenene a tak nebylo výjimkou, že naschvál? vystřídala všechny zbývající díry. No asi po třech dnech ji začalo bavit dávat vejce na správnou barvu, jak kdy úspěšně. Uznávám, že jsem s tím přišla asi brzy. Takže až se nabaží zandávání a vysypávání schovám a vyndám zas třeba na podzim. Nebo na Velikonoce :D
To, aby bylo mezi náma jasno, že není vše vždy růžové. Že naše dítko, ač se to tak může zdát, trpělivě vždy vše nedává. Že nepracuje dle pravidel a že i cesta může být cíl - a tím je samozřejmě v tomto věku hlavně zábava (a čas strávený s maminkou, či jiným blízkým). A tak se prosím nehněvejte, že to vaše dítko nemá na tohle trpělivost, že nedokáže vydržet na místě, že okolo sebe nemá pořádek a že ho všechno co nabídnete neba. O to vůbec nejde. Snaha se cení a společný čas ještě víc. 
P.S. To jen tak pod čarou, páč se občas maminky na fb skupinách diví, že jejich dítko by nevydrželo si takhle hezky hrát ;)
P.S.2 Vajíčka lze nahradit třeba různobarevnými"čtyřkovými" kostkami z dupla, dřevěnými kostičkami, pompomy, nebo nabarvenými kamínky...

2 komentáře:

  1. Hani, to je naprosto uzasny napad. My mame takovou sadu malych knizek, ma prvni truhlicka, nebo tak nejak se to jmenovalo, sada asi 12 - 15 kusu, a obrazek na nich se shoduje se dnem ctverecku, kam se maji radit, tohle mi to pripomnelo. M.

    OdpovědětVymazat

Děkuji za váš komentář, vážím si vašeho času :-)