čtvrtek 8. března 2018

Noemova archa a Králík v rádiu

Loni jsme si s Honzíkem na Rózku vymysleli tradici... Tatínek bude mít na její narozky vždy dovolenou a budeme chodit na Matějskou. No nápovědou nám mohlo být, že den jejího zrození před dvěma roky byl jeden z mála toho roku, kdy v Praze sněžilo. A loni nám na Matějský skoro umrzl zadek. Letos vyšly narozky na jeden z nejmrazivějších dní zimy. Tak jsme hledali nějakou alternativu zábavy v interiéru a rozhodli jsme se pro výstavu Noemova archa v Národním muzeu. Měla jsem trochu obavu jestli vycpaný zvířata Rózu budou bavit nebo se jich nebude děsit, ale byla zbytečná. Rózka zvířata miluje, takže jen co jsme vystoupili z výtahu a uviděla chodbu lemovanou obrázky, už se řítila a nadšeně vykřikovala názvy zvířat, které míjela. A jak jsme přišli na samotnou výstavu byla v tranzu. A všechno vyprávěla a popisovala Náně. Dokonce ji bavilo i minikino s filmem o mořských tvorech. Pro mě bylo z mrtvých zvířat trochu úzko, ale jak řekl Honzík - kde jinde by měly být, lepší přístupný pro veřejnost, než aby je měl někdo na chalupě vedle krbu. Tak budiž. Takže kdo má doma taky zvířátkomila a na zoo mu přijde ještě zima a na pastvinách ještě moc zvířat asi taky nebude, může využít výstavu. I když chápu, že to není pro každého.

Když jsme měli výstavu obejitou asi tak třikrát a strávili tam skoro dvě hodiny, popojeli jsme do Karlína a vyzkoušeli Králíka v rádiu - což je dětský koutek s restaurací. Už jsem ho párkrát zahlédla v diskusích na netu jako vychvalovaný. Prostředí je příjemné, herna pěkná a vybavená a jídlo dobré. Překvapila nás trochu cena jídel, kdy za hlavní chod z denního menu dáte za dětskou porci okolo 130 Kč a za dospělou tak o 50 Kč víc. Informují, že se zaměřují na kvalitní suroviny a nepracují s žádnými polotovary, proto je jídlo dobré už pro nejmenší. A opravdu jídlo nemělo chybu, bylo jak od babičky. Hernička se platí extra.
Nicméně neříkám, že bychom teď začli výhradně jezdit sem, páč je to trochu mimo cenovou kategorii, která nám přijde ok. 
Kam rádi chodíte do restaurací vy? S dětmi... :-)


6 komentářů:

  1. Hani, my byli na Arše už dvakrát, moc se nám líbí. Chápu to mrazení z mrtvých zvířat. Já si tak naivně doufám, že třeba některá zvířata zemřela přirozenou smrtí a muzeum dá jejich životu další smysl. Lov zvířat pro zábavu neschvaluju, ZOO upřímně taky nemusím, ale tady těmto už nikdo život nevrátí, tak asi lepší než aby zemřeli a dál nic, že si je lidi takto můžou prohlídnout.

    K restauracím - my nevyhledáváme vyloženě ty pro děti, s dětským koutkem, většinou jsou kýčovité a jídlo nestojí za nic, případně jsou přeplněné rozjívenými dětmi... Já to nemusím. Takže my chodíme spíš do těch nedětských, ale zase si potrpíme na dobré jídlo. Takže 180,- za dospěláckou porci mi přijde v Praze v pohodě.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jojo je to pravda. Je to nějaké pokračování a to je fajn.
      S tím jídlem jsem to asi napsala blbě. 180 i 190 jako tu, i třeba přes 200 je částka za dospělou porci běžná. Ale ve všední den přes poledne bývají v restauracích, které znám částky za polední menu určitě menší a to mluvím o pražských restauracích v našem okolí. Proto nás to v dětské restauraci překvapilo. Ale my ty dětské restaurace moc neznáme, protože já se jim spíš také vyhýbám, takže málokdy je v restauraci kde jíme alespoň dětský koutek. Tady jsme udělali výjimku na Rózky narozeniny. Ale říkala jsem si, že třeba teď občas bude jídlo s koutkem fajn, abychom si stihli třeba my po jídle popovídat. Róza je docela v pohodě a v klidu, ale moc dlouho to taky nevydrží a pokud jí vezmu něco z domova ke stolu, potřebuje k tomu naši asistenci, tak je to spíš tak na zabavení, než přinesou jídlo :D

      Vymazat
  2. Hezky tip, dekuji. My na jidlo nechodime tak casto a kdyz jdeme, tak za nej nesetrime:-), ale chceme kvalitu samozrejme. M.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No tak z fotek u vás si myslím, že jste echt gurmáni a jídlu rozumíte :-) Já už jsem teď také trochu zhýčkaná a je pravda, že třeba o dovolených mimo větší města je někdy těžší narazit na dobrou restauraci bez průzkumu nějakých hodnocení. Ale jídlo hodnotit neumím nejsem odborník, prostě mi chutná nebo nechutná :-)

      Vymazat
  3. Taky jsme vyrazili na Noemovu archu. V rámci akce Ledová Praha a spojili jsme to s vysvědčením - Bářiným prvním :-) Bára je taky milovnice zvířátek, takže byla nadšená :-) I Adam se tam moc bavil. TAky jsme tam strávili dlouhou dobu a pak ještě doma Bára kreslila zvířátka.
    Zuzka a spol.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jé, to byla hezká oslava, první vysvědčení - to se musí! A zdravím ;)

      Vymazat

Děkuji za váš komentář, vážím si vašeho času :-)