čtvrtek 24. května 2018

Housenky z PET víček

Díky minulým aktivitám v jesličkách jsme měli doma nasbíraných dost víček. Tak jsem se je rozhodla dál využít. A vznikly housenky. Na pinterest jsem si uložila obrázek (bohužel nevím odkud...) a teď jako když najde. Obkreslit víčka na čtvrtku, vybarvit, zalaminovat. Na velká víčka nalepit "očička". Když jsem vybarvovala asi tak třetí housenku, Honzík mi říkal, jak obdivuje mou trpělivost, že on by si prostě ta vyskládaná víčka na bílém podkladě vyfotil a barevně vytiskl - no tak i to je možnost. Nechala jsem ho u té trpělivosti, páč druhá varianta mě bohužel nenapadla :D Původní verze je asi dle fotky dělaná v počítači - takže třetí možnost.
Udělala jsem jak jednoduché housenky se základními barvami, tak i složitější, kde byly i dva odstíny od jedné barvy. Dětem jsem nedávala vše najednou, jak bylo vidět v původním příspěvku, ale vždy jednu předlohu a misku s odpovídajícími víčky. Na Rózce-testovači jsem totiž doma zjistila, že jinak je to až moc složité, šlo jí jen o to, zaplnit kolečka, ale už se moc nesoustředila na barvu. A potvrdilo se mi to i v jesličkách - pokud se dětem pomíchalo víc zadání do sebe.





2 komentáře:

  1. Super nápad. Já zjistila nedávno, že děti víčka od PETek vůbec děsně baví, obzvlášť když je jich hodně a v různých barvách. Třeba u nás v Sokole se s nimi taky hezky vyblbnou... Variant a využití je fakt nespočet ;-)...
    V.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Viď, je to vděčný, ve školce jsme je používali taky docela často k různým hrám ;)

      Vymazat

Děkuji za váš komentář, vážím si vašeho času :-)