středa 6. června 2018

Smaltovaný hrneček


Voucher na malování hrnečku jsme s kamarádkou koupily už v lednu. Vymyšlené jsme to měly dobře, půjdem spolu. Necháme holky matlat a pak až to bude potřeba dotvořit, vždy jedna bude hrneček dodělávat a druhá zaujme výtvarnice a pak se vystřídáme. Jenže.. nemoci, očkování a nemožnost najít společný termín… S Rózou jsme šly úplně na poslední chvíli. Představu jsem měla takovou, že dám k dispozici Róze třeba dvě barvy, ona hrnek popatlá, já tam napíšu věnování a bude. Ale Róza a matlání. Jakmile se v dosahu naskytnou štětce, barvy, kelímky, je k nezastavení. Zmocnila se všeho a nenechala si do toho moc kecat. U těchto barev je důležité je promíchávat, páč to sklo se usazuje na dně. Jinak barvy nejsou úplně syté, proto je náš hrneček světlounký. Zatímco Róza patlala barvy ještě po papíru, já vyškrábla na hrnek neumělá srdíčka. Vypalování trvá pár minutek. A je hotovo. Hrneček dostanete zabalený a v tašce a rovnou odnášíte dom. Hrdá Róza jej toužila nést domů sama. Omlátila ho hned za první zatáčkou. Asi dotvoření k dokonalosti :)

Tvořit můžete ve Smaltum dílně. Zástěry vám poskytnou. Celá akce nám netrvala snad ani hodinu. Krom hašení problémků okolo Rózky a jejích cákanců, jsem se kochala zručnými paními a slečnami, které malovaly opravdové skvosty. Ony se na oplátku bavily řečmi našeho prtěte. Na děti jsou připravení, ale já si stejně nakonec oddychla, že máme hotovo!
Tajemství o dárku pro tatínka udržela Róza skoro měsíc. Ale v den narozenin už to prostě nevydržela. Tátu jsme napínaly a řekly mu, že překvapení dostane až po procházce. Jenže místo toho, aby to Róza nechala u dárečku, hned doplnila, že je to hrneček :D Hrneček originál. Ostatně jako my. A radost byla na všech stranách.




2 komentáře:

  1. To je krásná ispirace :-) Hrnečky potřebujeme na tábor, tak bych mohla děti nechat tvořit. Adam už tvoří díla, Bára zase smatlá všechny barvy k sobě a nejlíp, aby tam šly dát třpytky ;-) Díky za inspiraci. My zatím byli v keramické dílně, tam jsme otiskovali nožky dětí a byli jsme tam i na tvoření, děti malovaly na auta. Je vše z keramiky a bohužel jsme to nemohli odnést domů hned, vypalovali to delší dobu, to děti mrzelo. Zuzka a Adam a Bára

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na tábor budou ideální. My jsme tam určitě nešli naposled :)

      Vymazat

Děkuji za váš komentář, vážím si vašeho času :-)