pondělí 10. prosince 2018

Dopis Ježíškovi

Mám tu pro Vás tip. Třeba všichni neznáte. Ježíškova pošta. Já posílala už několikrát s dětmi ve školce a i jen tak pro razítko, páč táta je filatelista, občasný :-) No zkrátka je to jednoduché. Donutíte děcko napsat dopis Ježíškovi - u nás to klaplo až na poněkolikáté, páč Róza v tom zatím moc smysl nevidí a vůbec se jí do toho nechtělo. A pak jej dáte do obálky se známkou a svou adresou. A tu pak do obálky se známkou a Ježíškovou adresou. A oni Vám z Božího Daru pošlou dopis zpět i s razítkem. A když to dotáhnete ještě dál, můžete tam nenápadně přibalit dopis od Ježíška, jakože si to přečetl a že kouká, jak se k sobě doma chováme a tak. No není to moc monte, ale věřte mi, že my jsme teď v situaci, kdy každá pobídka k lepšímu chování se hodí. Ale můj plán nevyšel, páč naše Rozárka odmítá i jít s dopisem na poštu a je jí prej úplně jedno, že si Ježíšek dopis nepřečte... :D
Jo a co v něm je? No původně mluvila asi měsíc o tabletu. Nojo, beru si to na triko, páč já tablet používala na vše, na telefonování, hledání mhd spojů, adresy kam jdem, na komunikaci se zákazníky, na spravování blogu apod, takže mě s ním viděla docela dost... Ale to jí naštěstí přešlo a novinkou teď jsou dětská malovátka. Strašně ráda totiž kramaří věci, co nejsou její. A u babi našla její taštičku a zamilovala se do barviček. Prekérka. Uvidíme, jak si s tím Ježíšek poradí... Protože já jsem zásadně proti malování malých dětí. A na Rozárku jsem za celý její život nepoužila nic jiného než slunečnicový olej, kokosový olej nebo bambucké máslo. Toť vše. Žádná mýdla, šampóny, krémy apod.(krom na ruce samozřejmě, nebo v létě na chodidla a tak vůbec, když je zaprasená, třeba ze zahradničení a tak). A zatím jsem neměla v plánu změnu. Tak to možná vidím na barvy na obličej, takové ty na karnevaly? Také tu mám sadu na výrobu vlastního mazátka na pusu. A v NILA jsem objevila lak na nehty, který se smývá vodou. Dokonce jsem se na Minifestivalu bavila s paní, která prodává kosmetiku pro děti a ta říkala, že se snažila sehnat nějaká malovátka do svého sortimentu, ale že se jí to nepodařilo, takže neporadí. prý ať si dávám pozor hlavně na ty z hračkářství, páč ty jsou vedené jako hračky, takže ani nemusí splňovat takové podmínky jako kosmetika. Že prý snad lepší koupit kvalitní přírodní dekorativku pro dospěláky, než něco, s čím si člověk nemůže být jistý při styku se sliznicemi. Je pravda, že z pusy takhle malé dítě vše slíže a oči holce docela často slzí i bezdůvodně, natož kdyby si do nich něco napajcovala... Nebo znáte nějakou alternativu malovátek pro děti, kde není chemie? Za tipy budu ráda. Dík.
Jo a zpět k té poště. Adresa je:
Vánoční pošta 
Boží dar 1 
362 62 Boží Dar

5 komentářů:

  1. Na Božím Daru jsem byla tenkrát s táborem. Šli jsme Ježíškovu cestu a bylo to fajn. :)

    U mě na blogu právě probíhá vánoční soutěž. Zapoj se, jestli chceš. :)
    Woodnote

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jé na Ježíškovu cestu bych se s holkama taky chtěla někdy vydat ;)

      Vymazat
  2. Jeee, dekuju za tip, my uz teda dopis poslaly, takze letos uz to nestihnem, ale neva, pristi rok uz to Madla jiste i vic oceni ;-) Nam se teda sice dopis namalovat podarilo, ale jinak kladeni odporu u nas doma tez probiha ve velkem, zejmena vuci tatinkovi. Ten se sice taky ohani certy, Jezisky a podobne, ale zatim bez efektu :-D. Ja se snazim jet Nevychovu, a proto todle ani nezkousim, ale jemu se mi to zatim nedari vysvetlit, no nic... To nase slecna si preje domecek pro panenky, ale jinak taky ve velkem frci na jelenim loji. Jelikoz jsem si nebyla jista slozenim, tak jsem ji ted koupila nejaky jiny ve zdrave vyzive, je 100% prirodni, ale vykopla me s nim, ze pry 'tenhle je blbe mazaci'. Takze asi vsude stejne! :-D S patraci akci Ti drzim palce a za pripadne tipy budu jiste brzy rada ;-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jojo, to u nás známe stavění se do opozice, taky to bylo u nás hlavně vůči tatínkovi, někdy i vůči ostatním, ale proti mě zřídka, taky se snažím praktikovat něco z nevýchovy a Respektovat a být respektován... ale musím říct, že od tý doby co máme malou Maru mi to moc nejde a Roza už odporuje i mě a dost... no snad to zas obě zvládnem vrátit do normálu :D

      Vymazat
  3. Když já bych dost často potřebovala, aby ten dopis někdo napsal za mě. Protože stejně jako mě nebaví nákupy, tak mě nebaví ani to psaní dopisů Ježíškovi. :D :D Pokud máte rádi nakupování a nechcete platit plnou cenu, tak mrkněte na slevové kupony, které ušetří peníze na nákupu vašich oblíbených produktů. V dnešní době, kdy jsou ceny všeho tak vysoké, je to skvělý způsob, jak snížit své náklady.

    OdpovědětVymazat

Děkuji za váš komentář, vážím si vašeho času :-)