pátek 6. září 2019

Šup na výstavu

Tip tak trochu „za pět minut dvanáct“. Ještě do 15.9.2019 probíhá v galerii České televize interaktivní výstava Filmohrátky o slavných seriálech pro děti a mládež. Připomenete si tak třeba Arabelu, Návštěvníky, Chobotničky, Pana Tau a další. Vstup je zdarma, ale procházíte přes prodejnu ČT, takže je dost pravděpodobné, že stejně odejdete o nějakou tu kačku lehčí :) Výstava dceru bavila, ačkoliv žádný ze zmiňovaných seriálů zatím nezná. Nejvíce ji zabavilo modelování chobotniček, jako bychom snad modelínu neměli doma :) Ale zaujal i obchod, stavění obrázkových kostek, prohlížení kostýmů, provlékačky, podlahové promítání, tajemné skříňky s artefakty ke kvízu a mnohé další.
Dcerce je 3,5 což bych brala asi tak nějak za spodní hranici, ale určitě se zabaví i děti mnohem starší. Výstava vám zabere cca hodinu, možná dvě, dle zaujetí a trpělivosti u jednotlivých úkolů. Otevřená je denně od 10 do 18 hod.

Tak co skončit jednou o chvilku dřív v práci a udělat si hezké odpoledne? Plusem je i restaurace V rohlíku, kam si pak můžete skočit na véču, nebo na kafčo a pohár. Zatím jsme tu myslím nikdy neměli problém, že jsme přišli i s dětmi, ale žádnou herničku tu nenajdete. Jen venku mívali pár věcí pro děti. Nebo to můžete udělat jako my a zakončit den piknikem v parku na Pankráci, občerstvení na skromný piknik seženete i na poslední chvíli zase ve stejné budově, přímo proti vchodu do galerie jsou totiž malé potraviny. Jen pozor zavírají také v šest.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za váš komentář, vážím si vašeho času :-)