čtvrtek 16. října 2014

Podzimní to-do list


Podzim je v plném proudu a já jsem zas marod. Ani jsem se nestačila rozkoukat a stromy jsou skoro holé. Po tom všem stresu a blázinci v práci, jsem i tak trochu ráda, že si můžu odpočinout a popřemýšlet. Jen tak brouzdám po netu a tu mě inspiroval článek 10 důvodů, proč milovat podzim. A je to tak, důvodů proč je podzim super je spoustu, jen jsem na to letos tak nějak pozapomněla. Jestli to máte podobně, zastavte se, kochejte se a podzim si užívejte ;) Třeba se i inspirujete v mém seznamu - co všechno musím teda vlastně chci na podzim udělat.

1. zpomalit - zvolna dýchat a užívat si svět
2. procházet se ve spadaném listí a nechat se ohřívat podzimním sluníčkem
3. hrát si s kaštany - ne, opravdu nemusíme hned tvořit zvířátka, ale zkuste si dát dva čerstvé kaštany do kapsy u kabátu. Při čekání na zastávce, jako když je najdete
4. nosit holinky - a že podzim není jen o krásném počasí? Nevadí, poslouchat déšť za oknem je taky príma. A když ven musíte jsou na řadě gumáky.
5. chodit kalužemi - mno když už máme ty holiny, že jo :-) děti to milují, tak proč ne my?
6. dušičky - že je to smutný svátek? Pro mě je to synonymum úcty a pokory. Tak šup zapálit svíčky a zavzpomínat, oni si to zaslouží! ;)
7. naložit se do vany - se spoustou pěny, nebo s olejíčkem a ideálně se svíčkami a sklenkou ruce jedné a knihou v ruce druhé...
8. založit si průkazku do místní knihovny - no, kde jinde ty knihy brát? Koupit si sem tam nějakou je fajn, ale nekradu, víme?
9. založit si knihu na recepty - to je taková ta příjemná povinnost, už mě neba své nejoblíbenější recepty pořád hledat na netu a na výstřižcích, jen někde objevit tu nejkrásnější :-)
10. oslavit podzim - no řekněte, takové posvícení, zavírání studánek...

4 komentáře:

  1. Ahoj Haničko, jsem moc ráda, že tě můj článek inspiroval, a že díky tomu vznikl tenhle tvůj úžasný, podzimně laděný post, který se četl jedním dechem. Máš krásné plány, se kterými se s radostí ztotožňuju. Možná bych si dovolila ještě přidat 11. bod do seznamu, který úzce souvisí s č. 9 a to sice - knihu na recepty si vlastnoručně vyrobit, protože ta, se kterou se člověk piplá a vytváří ji s vyplazeným jazejčkem, je podle mě tou nejkrásnější knížkou (druhou takovou nenajdeš). ;)
    Měj se moc hezky a ať už jsi zdravá! :-**
    Vivi

    OdpovědětVymazat
  2. Děkuju, je pravda že jsem nad tím taky už přemýšlela, tvořivec jsem, ale většinou tvořím pro ostatní, tak proč to jedno neudělat pro sebe :-)
    Jsem ráda, že se ti můj článek líbil ;)

    OdpovědětVymazat
  3. Veľmi pekný článok :))

    http://novybloggg.blogspot.sk/

    OdpovědětVymazat

Děkuji za váš komentář, vážím si vašeho času :-)