pondělí 31. srpna 2015

Pstruh po kterém se budete oblizovat

Jednoduchý recept z kuchařky Albert v kuchyni od jara do zimy. Nepotřebujete nic jiného než pstruhy dle počtu osob, příslušný počet citrónů (cca 1 citron a na pstruha), svazek tymiánu, svazek kopru (kopr jsem nedávala, na fotce v kuchařce také nebyl vidět), máslo, olivový olej, pepř a sůl.
Vykuchaného pstruha omyjeme, osušíme a uděláme do něj několik zářezů. Zvenčí i zevnitř osolíme a opepříme, vetřeme i do zářezů. Citrónová kolečka nandáme do ryb. Na vrch dáme plátky másla, tymián a kopr, zastříkneme olejem. A šup do vyhřáté trouby. V knize je uvedeno 15-20 minut na 200°C, já dělala šest pstruhů najednou a trvalo to asi 45min.

A jako přílohu jsme zvolili výborné pečené brambory. Ty se pouze omyly, nakrájely na menší kousky, 10min povařily, scedily, osušily. V pekáčku či zapékací míse brambory osolíme, opepříme a promícháme s olivovým olejem a plátky česneku. Pečou se také na 200°C cca 25min. Je třeba je čas od času promíchat. 5min před koncem se brambory polijí citronovou šťávou. Hotové brambory se promíchají s nasekanou petrželkou. Původní recept na brambory je z výstřižku časopisu, pravděpodobně časopis Albert.


Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za váš komentář, vážím si vašeho času :-)