středa 13. ledna 2016

Upletla jsem šálu - rukama

Minulý rok (nebo už to bylo předminulý?) byl internet plný DIY šály, která se uplete pouhýma rukama. Pro mě, jako pro někoho, kdo se s jehlicemi nekamarádí, to znělo velmi slibně. Dokonce jsem si tenkrát koupila tři klubka příze... No a ty uklidila do šuplete :D Letos mezi Vánoci jsem truhlík přebírala a řekla si, že už to musím zkusit...

Jela jsem podle tohoto videa:
vloženo z: https://www.youtube.com/watch?v=YPer3Xv2QSM

To že je šála hotová za 30 minut, je hodně nadsazené, já se s tím mordovala určitě 2 hodiny. Takže se raději vyčůrejte, napijte a najezte, protože pak se budete bát to sundat s rukou. Nebo já se alespoň bála, že už bych to nikdy správně nenandala. Přízi jsem nesehnala takovou jakou doporučují, takže jsem pletla z trojité slabší příze. Video vypadá snadně, když se na něj koukáte, ale jakmile chcete začít tvořit, říkáte si "sakra pomaleji, jak to tam zašmodrchala" :-) Ale je fakt že jde o prvních pár řádků a pak už to jde jako po másle. Bohužel z té mé příze nestačilo udělat šálu na dvojí otočení okolo krku (byla by málo objemná), ale musela jsem ji udělat na čtyřikrát, takže ve skutečnosti měla snad tři metry. Ale při filmíku u televize dobrý výkon. Takže hurááá :-)

2 komentáře:

  1. Taky jsem o tom uvažovala, ale do teď jsem se neodvážila. Mám plnou tašku šál a vůbec je nenosím :-D takže na to asi kašlu.
    SimonetaBlog

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to já mám šál taky hafo, ale nosím je skoro pořád :-)

      Vymazat

Děkuji za váš komentář, vážím si vašeho času :-)