úterý 26. dubna 2016

Špagety carbonara, aneb jak je dělám já

Špagetová klasika, která nikdy neomrzí. A navíc jednoduchá a to se počítá! Nevím jestli je to přesně ono, protože názory na správný postup a ingredience se různí (asi tak jako u César salátu), ale nám to tak chutná ;) Takže špagety uvaříme, dle návodu na obalu. V misce smícháme 3 žloutky s nastrouhaným parmazánem - asi 40g (množství pro 2 osoby) a trochou pepře. Na pánvi osmažíme asi 100g slaniny na kousky. Uvařené špagety hodíme na pánev, která už je odstavená z plotýnky a zalijeme vaječnou směsí. Promícháme. Posypeme hoblinkami parmazánu. A je hotovo.

To je základ, který lze lehce obměňovat. Někdy hodím k slanině i "rozplácnutý" česnek (po usmažení slaniny se česnek vyhodí). Když nemám jak zpracovat bílky (třeba do pečení), jeden - dva zamícám ke špagetám taky. No a když mám doma zbytek smetany, přileju ho k směsi také (to je ta hodně diskutovaná ingredience :) 
Když nebudete postupovat rychle (tzn. špagety nebudou dostatečně teplé), vajíčko zůstane ještě blemcavé. V tomto případě můžete pánev ještě na chvíli vrátit na plotnu a za stálého míchání vejce ještě tepelně doupravit (ale to už není úplně ideální).
Tak a teď mě ukamenujte, jak si vy myslíte, že je to správně? :-)

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za váš komentář, vážím si vašeho času :-)