pátek 9. září 2016

Balkonové pěstování v srpnu

Hurá. Zrají nám rajčata. Nevím, co se stalo, ale rajčata, která měla být keříková, myslím i cherry jsou obrovská. No dobře ne obrovská, ale velikostí jako ta z obchodu. Buď jsem to nějak popletla při nákupu, nebo jim tak svědčí zálivka vodou po Rozárčině koupání. Jsou velká, ale zase jich není tolik. Většina květů zaschne a opadne.





Physalis má také plody, ale musím ještě nastudovat, kdy se sklízí.


Pozadu není ani paprika, už jsem sklidila pár háďátek, které pekelně pálí!


Zase jsem utrhla asi tři jahody - s těmi to není žádná sláva.


Sklidila jsem bazalku. I se zakuklenou housenkou. Ta předtím stihla kdeco okousat. Nemohli jsme ji najít. Měsíček na balkoně nechce kvést.


Z rostlin se stala džungle. Už musel zasahovat i Honzík a navazovat další špagáty, aby se truhlíky nepřevrhly. A ty brebery? No na listech je něco, co naruší jejich strukturu - síť a tím vznikne v listu díra. je to na minirododendronu i jahodách... Housenka tam snad jiná není. A nejdůležitější je, že nás to stále baví :-)


2 komentáře:

  1. taky uzivate vodu po koupani male jako zalivku? delam to stejne a ocividne to rajcatum svedci. mam je letos krasna navzdory tomu, ze jsem se zacatkem kvetna uz mela venku a to v nocijeste byla zima!

    musela jsem vas post ukazat muzi, aby videl, ze je normalni mit na balkone dzungli, kam se chodi s macetou :-)

    Martina

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No, myslím že ta voda po koupání vyloženě svědčí. Ani jednou jsem nic nehnojila a rostlinky jsou očividně větší a v lepší kondici než předešlá léta ;) Jsem ráda, že džungle není jen u nás :D

      Vymazat

Děkuji za váš komentář, vážím si vašeho času :-)