čtvrtek 15. září 2016

Je libo salát?

Jedno z velmi častých jídel teplých dní. Občas je chuť udělat si jej trošku lepší a stylovější - nějaké ty recepty mám i tu na blogu v záložce vaření, pečení. Ale většinou tam namrskáme to co je po ruce, že? Třeba tento je prostě s tuňákem z plechovky (jen směs trhaných salátů, cibule, paprika, rajče, kukuřice, tuňák, olej, sůl, pepř, špetička chilli). Jindy třeba s pečenou řepou, nebo s vajíčkem, s krutony, se slaninou, často dáváme ovoce... jak máte rádi salát vy? Co je vaší oblíbenou ingrediencí, ty moje jsou už okoukané a ochutnané a jednou stále dokola :-)
Přidávám odkaz na můj oblíbený špenátový s hruškou, nivou a ořechy.
A v tomto článku je recept na Caesar. ;)

2 komentáře:

  1. Taky milujeme saláty na x způsobů. U mě vede v salátu avokádo, boží je kombinace avokádo, rajčátka a jarní cibulka, případně ta červená. Jinak taky dáváme tuňáka, vajíčka, slaninu... Ovoce moc ne. Co vím, tak ovoce by se mělo jíst jako samostatné jídlo a ještě tak v odstupu cca 2 hodin od dalších jídel. Kvůli trávení. Ale dříve jsem si dělávala třeba polníček s hruškou a modrým sýrem, nebo jsem si přidávala do listového salátu grep nebo mandarinky, pomeranče. Jako klidně bych si to jednou za čas udělala, doporučení nedoporučení. Projednou z toho člověk určitě neumře :-)
    A v zimě, kdy té čerstvé zeleniny tolik není, tak si strouhám kořenovou zeleninu, zelí apod., a do toho zakysanou smetanu nebo jogurt. Ty mléčné výrobky se se zeleninou taky nedoporučují, ale jednou za čas prostě zhřeším. A taky mám ráda v salátech ořechy a semínka, různé oleje. Nebo třeba oloupaná cuketa nakrouhaná na tenoučké plátky (jako tagliatelle) je výborná!
    Jo a taky opečené houby, nebo klidně i vařené těstoviny, brambory... Když chceme sytější jídlo :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Týjo, s tím ovocem jsem to nevěděla... já běžně jím ovoce s něčí - v kaši, s jogurtem, v dezertu. Samotné jen málokdy :/ a mléčné výrobky jakbysmet, tak asi hřeším často :D A s těmi brambory to vyzkouším ;)

      Vymazat

Děkuji za váš komentář, vážím si vašeho času :-)