úterý 10. května 2016

Ložnice pro tři

O tom zda má být dítě s rodiči v jedné ložnici se vede spoustu diskusí. My se rozhodli "pro", zkrátka protože si myslíme, že miminko potřebuje cítit blízkost a také proto, že je to pohodlnější :-) Ale o tom nemá být tento článek. Ten je o chlubení se, jak jsem to zaonačila. Máme postel z palet a tak není mezi výškou naší postele a dětské postýlky žádný velký skok. Můžeme ji tak nechat otevřenou a Róza je doslova na dosah ruky. Celý pokoj je laděn do bíla a tak je i postýlka v které spávala už má maminka natřená na bílo. Mantinely do postýlky jsem ušila z šedé puntíkaté látky a jsou oboustranné - z jedné strany světlejší, z druhé tmavší.

Molitan je k dostání v Bauhausu nedaleko koberců, vybrala jsem tloušťku 1 cm. Veselým prvkem jsou mašličky k uvázání k postýlce v neonově zelené barvě. Stejně oboustranně jsem ušila povlaky na polštářky do postele, aby jsme všichni ladili. Povlečení v dětské i dospělácké posteli je přešité ze starých damaškových povlečení po babičce. Takové recyklování jsem dělala už podruhé. Mobil nad postýlkou je připevněný na naohýbané tyčce za pár korun také z hobby obchodu. Samotný mobil je z obrázků, které jsem našla pomocí pinterestu. Spoustu inspirace mám uložené na své nástěnce. Černobílé motivy jsou pro malá miminka jako dělaná díky velkému kontrastu. Jen ty bambusové tyčky jsou prozatímní řešení. Tak jak se vám to u nás líbí? :-)
Pozn.: Po půl roce užívání bych dopsala doporučení k mantinelům. Mašličky bych našila u každého dílu nahoře i dole (předtím mi nestačily a jak za to větší Róza tahá tak jsou různě pokroucené). Mašličky bych řešila asi z nějakého jiného tkalounu, tyto vypadali moc hezky, ale nepřišla jsem na to jak konce zapravit a věřte mi, to naše dítě je dokázalo kompletně vypárat. A doničení jsem provedla já. Nevím jestli jsem ten molitan teď na potřetí prala jinak, nebo bylo prádla v pračce moc, každopádně se uvnitř přemístil, různě zohýbal a tím, že je tam zašitý jsem bez šance jej narovnat :/ Takže příště prošít molitan s látkou po obvodu?

7 komentářů:

  1. Ahoj takhle jsme o měli přesně taky řešené postupku hned vedle postele ale tu malou budem teď prodávat a synovi kupovat buď tady postýlku a nebo jsem si říkala že bych mu zkusila vyrobit taky nějakou z palet ale to nevím jestli bych zvládla ale určitě by to bylo min finančně náročné než kupovat novou.

    OdpovědětVymazat
  2. Ta postel z palet se mi teda hodně líbí. Přesně něco takového bych chtěla do naší ložnice také. :) Líbí se mi i jak máte tu ložnici takovou světlou. Právě prosvětlit tu naši se teď taky chystám. Říkala jsem si, že tam zkusím vymalovat, koupit nějaké světlé zimní přikrývky, povlečení a tak. Myslím si, že to by mohlo pomoct.

    OdpovědětVymazat
  3. Dobrý den, postel z palet je velmi pěkná. Něco takového bych chtěla do naší ložnice. Škoda, že z palet nejde vyrobit i dětská postýlka. Bylo by to originální. Tak budu muset se porozhlídnout na internetu po dětské postýlce. Na těchto webových stránkách tady se mi jedna postýlka líbila. Ale nemám s těmito stránkami zkušenost, máte-li vy poraďte. Díky. V

    Odpovědět

    OdpovědětVymazat
  4. Dobrý den, postel z palet je velmi pěkná. Něco takového bych chtěla do naší ložnice. Škoda, že z palet nejde vyrobit i dětská postýlka. Bylo by to originální. Tak budu muset se porozhlídnout na internetu po dětské postýlce. Na těchto webových stránkách tady se mi jedna postýlka líbila. Ale nemám s těmito stránkami zkušenost, máte-li vy poraďte. Díky. Verča

    Odpovědět

    OdpovědětVymazat
  5. Musím uznat, že to máte opravdu moc hezky zařízené. Takové hezky útulné. To já bych si taky přála mimčo, ale bohužel zatím nic. S manželem se snažíme, ale moc nám to nejde. Nejhorší je, že do toho všeho manžela teď ještě postihly problémy s erekcí, což nám naše snažení dost komplikuje. Tak trochu ale doufám, že s těmi by mu snad mohla pomoct viagra.

    OdpovědětVymazat

Děkuji za váš komentář, vážím si vašeho času :-)