pondělí 23. ledna 2017

Busy deska

Další z hitů diy výtvorů pro mimina. Prý se nechá i v zahraničí koupit, ale je to pěkně mastná záležitost. Takže ještěže máme takového šikovného tatínka, který vyrobil tuhle pěkně vymakanou záležitost pro naši Rózinu. Opět kdo by hledal inspiraci, stačí do vyhledávače, nebo třeba na pinterestu, nebo instagramu zadat busy board a vyjede toho habakuk. U nás pohledala celá rodina, v krámech "to by se ještě mohlo hodit", Honzík proluftoval Bauhaus a už se vrtalo a lepilo. Desky jsou většinou plné závlaček, háčků, řetízků a vypínačů. Specialitou té naší je tyčka z šatní skříně s kolíčky (které Róza dennodenně rve dolů), věšák s háčky na přívěšky klíčů (které byly Rozárčinou první záležitostí), trumpeta (u které si nejsem jistá, že ocení sousedi, páč ta má zvuk!), nebo třeba háček, který má několik funkcí (zahákne se do očka, nebo zajistí petlici, do které patří zámek, nebo se přichytí na magnet). Na tuhle multifunkčnost je výrobce náležitě hrdý :-)

Dále tam najdete zvonek z kola po dědečkovi, kalkulačku (která má i budík, zvuky a melodie a my zatím nepřišli na to, jak ten protivný budík vypnout :D), zrcátko, světlo na baterky, řetízek do dveří, zdrhovadlo, odrazky, vypínač, Rubikovu kostku, kolečko od nábytku, karabinu a za dvířky se schovává fotka Rózičky a další zrcátko. Jak říkám, je to vymazlené. Na řezízky, háčky, očka a tyčku se dají připevňovat variabilně i další věci. 
Rózka samozřejmě ještě všechno neumí, ale je sranda jak postupně objevuje nové možnosti! Byl to největší hit pod jedličkou. To nevěděla co dřív a asi půl hodiny nadšeně výskala. Od té doby není den, kdy by u ní alespoň chvilku nezůstala. 
Upozornění na závěr... Pokud se do toho vrhnete, pečlivě si rozmyslete, co tam opravdu dáte. Je to totiž tak trochu návod na lumpárny... Rozárka tam má stejné zavírání, jako králíci na kleci. Takže několikrát denně je musím chodit zavírat, páč Rozárka si hraje na jejich osvoboditelku :-) Známí tam zase mají zvonek na kolo s kterým se musí zatočit, no a tak synek točil a točil, až zjistil že může točit kolečky u pračky a na troubě. Vím dřív nebo později by na to stejně přišli, ale jsou věci u kterých raději později než dřív ;)







12 komentářů:

  1. Povedene..taky chci muze zaukolovat protoze ta nase holka ma nejradeji zamky..maticky..sroubky ;D. Tyto hracky jsou nejvic..dcera si hraje nejvic s vodou. Prelivaci obdobi v plnem proudu ;). Martina

    OdpovědětVymazat
  2. Tak to je super, to se povedlo!!!!!!!Kája

    OdpovědětVymazat
  3. Chtěla bych to jednou pro Marečka...ale s tatínkovo dodacíma lhůtama už by měl začít vyrábět :-) a nebo s vaším tatínkem rozjedete byznys a já si to u Vá objednám :-)
    Je to krásný, já bych si taky vyhrála :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :) no tatinek se moc netvari, ale asi se naucim s vrtackou a dam se do toho, jen kdyby to s hrackama nebylo tak slozity :/

      Vymazat
  4. Věřím, že s tím si Róza vyhraje víc než s nějakou drahou hračkou...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No ono to ve finále taky není úplně nejlevnější, ale rozhodně jí to baví a to za to stojí :-)

      Vymazat
  5. Super nápad. Taková věcička by u nás taky měla veliký úspěch!

    OdpovědětVymazat

Děkuji za váš komentář, vážím si vašeho času :-)