pondělí 7. dubna 2014

Den dvacátý třetí – slané koláče

Tohle je jídlo, na kterém ujíždím, je to taková rychlovečeře. Super je na tom to, že si ji pokaždé člověk může udělat k obrazu svému. Nejčastěji ji plníme „co dům dá“, stačí mít v mrazáku zásobu listového těsta J Pro inspiraci tu napíšu dva recepty z knihy Albert v kuchyni.







Cuketovomozzarellové koláče (str.76)

Troubu předehřejeme na 200°C. cuketová kolečka opékáme na pánvičce 2-3min. listové těsto tozválíme na dvě placky. Dáme na plech a okraje zarolujeme trochu dovnitř. Vnitřek potřeme pestem a naskládáme cukety a rajčata. Pečeme cca 20min. Podávat s kousky natrhané mozzarelly, ozdobené bazalkou.

Pozn.: uvedeno pro 4 osoby, u nás maximálně pro 2 J většinou zapomenu cuketu předem opéct a mozzarellu tam dám taky už před pečením a taky je to dobrý ;)

Cibulový koláč (str.134)

Troubu zahřát na 200°C. v pánvi rozpálit olej, opékat cibuli na mírném ohni 10min. přidat balzamikový ocet a cukr, 2min míchat, odstavit. Listové těsto rozválet na dvě placky. Těsto posypat parmazánem, naskládat cibuli, ančovičky, olivy a oregano. Péct 20-25min.

Pozn.: ančovičky v obchodě nebyly, měli jsme bez;  dle receptu je to takové sladko-slané, příště tam dám o poznání méně cukru! a cibule je už hodně měkká, asi by stačilo i kratší opékání...

Koláč á-la lednice (jedna z variant - co jsme našli J)


Postup jasný – předehřát troubu, vyválet placky, dát na plech. Pak jsem to potřela rajčatovým protlakem, naskládala pokrájená rajčátka a schwarcwaldskou šunku. Posypat sýrem.

Pozn.: obyčejná, ale Honzíkovi chutnala nejvíc - je tam šunka! :-)

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za váš komentář, vážím si vašeho času :-)