pondělí 1. února 2016

Tipy na filmy 8


A jedeme dál. Protože podzim a zima jsou ke sjíždění filmů ideální. Mám o čem psát. Poslední minirecenze jsou zde a pokračujeme ;) Dnes seznam, čemu se vyhnout a jedna pecka na závěr...

Neopouštěj mě - no dobře, tento film úplně nepohořel, na čsfd má dokonce velmi kladné hodnocení. Ale já z něj byla celá špatná, doufám, že je to něco k čemu nikdy nedojde, je to prostě na depku... Jde o to, že některé děti jsou prostě na internátní škole vychovávané jen k jedinému cíli - a to pro dárcovství orgánů. Během jejich života se z nich vycucá co je možné a když už není co, darují životně důležité orgány a samy umírají. No řekněte - není to na depku?

Vejška - hodně slabý odvar Gymplu. A jo, asi je to ze života, ale opravdu těm větším hajzlům vždycky všechno projde, a slíznou to ti ostatní? Taky dost depresivní, já si ten svět ještě pořád maluju na růžovo :-)

Delta fór - aneb když se banda tatíků naverbuje omylem k armádě a omylem se ocitnou na misi o které nic neví... spíš trapné než vtipné, film pro ty, co opravdu nevědí co s časem :-)

Bláznivej tábor - pro změnu zas slabý odvar Tátovský školky. Rodinná komedie, která má občas vtip, ale občas je taky trapná... Dá se to, ale žádný zázrak!

Válečná banda - válečný film hadr. Ztroskotaný kapitán, ztroskotaná skupina, která nemá morálku, ale nakonec z ní velitel udělá pomalu elitní jednotku, která zachrání svět... Logika jde stranou, všichni umí vše a mají talent a nepřítel naproti tomu je úplně, ale úplně blbej... Ztráta času i pro ty, kteří mají válečné filmy opravdu rádi...

No a teď konečně ten dobrý film... Temple Grandinová - peckový film, s vysokým ohodnocením. Je o ženě, které diagnostikovali autismus v době, kdy se děti s tímto problémem zavíraly do ústavů. Ale její matka to s ní nevzdá, začne s ní makat. Díky její péči, tetě a chápavému učiteli se tak nějak prokouše mládím a školou a začne budovat kariéru. Protože lidem sice nerozumí, za to zvířatům náramně. Film je naprosto úžasně zpracován. Skvělí herci, úžasná vizualizace myšlení hlavní hrdinky, prostě pro mě bomba! A je to opravdový životní příběh - a to se cení. Vkládám trailer z youtube - bohužel bez titulků, tak snad i tak navnadí ;)


Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za váš komentář, vážím si vašeho času :-)