pondělí 7. dubna 2014

Den dvacátý čtvrtý – gastrocestování

Ze sezení na zadku už mi bylo trochu smutno a tak jsem se rozhodla cestovat alespoň kuchyní, první večer bychom si mohli dát třeba… Anglii.

Fish and chips (Apetit 2014/1 str. 23)

Troubu předehřát na 210°C. brambory osušit papírovými utěrkami. Dát na plech a promíchat s polovinou oleje. Rozprostřít v jedné vrstvě a osolit. Péct 40minut, v polovině otočit.

Čerstvou strouhanku promíchat s kůrou z citronu, petrželkou, osolit a opepřit. Rybu osolit, vložit do pekáčku. Na rybu navrstvíme strouhanku. Pokapeme olejem, obložíme rajčátky. Dát do trouby na posledních 15min pečení brambor.
Pozn.: Množství je uvedeno na 4 porce. A pokud se vám zdá pečiva na čtyři kousky ryby málo, tak věřte, že není. Já dělala pouze dvě porce, ale množství strouhanky jsem nechala – nezdálo se mi to… no a pak se ryba smrskla a my to měli půl na půl a to asi není záměr J ale pochutnali jsme si ;)





No a pak se mi zachtělo exotiky, místo českého bůčku s bramborovym knedlíkem a špenátem jsem si našla něco neotřelého… 

Vepřový bok grilovaný v exotické salse servírovaný s kokosovou rýží 

No a tentokrát to nebyla zrovna nejšťastnější volba… 1. Kokosová rýže nebyla vůbec výrazná – nepoznala jsem, že jsem tam ten kokos nalila 2. salsa vůbec nevypadala jako ta na ilustračním obrázku receptu. 3. na to že tam byla chilli paprička a sweet chilli omáčka to bylo až dost sladké… Čert ví jestli to nebylo náhodou jen mým provedením… Holt každý den není posvícení :D Recept viz odkaz v zeleném nadpisu.

2 komentáře:

Děkuji za váš komentář, vážím si vašeho času :-)