pondělí 6. listopadu 2017

Pražský výlet za lesní zvěří

V Chuchelském háji je zookoutek. A ne ledajaký, jsou tu jeleni, mufloni, daňci, srnky, rys, nějací ti ptáci, ale i kozy, ovce a další. Radost pohledět. A mezi výběhy probíhají na divoko králící a zajíci. Róza tu viděla naživo jak se krmí mlíčkem i jiná zvířena než ona a od té doby se potřebuje ujišťovat, že všechna mláďata mají někde maminku a ta má pro ně potravu. Je tu i dřevěné hřiště = další vyžití. My jsme se tam vydali z autobusové zastávky v Malé Chuchli po žluté. Než na žlutou narazíte musíte od zastávky, krapet dolu pod terén, minout podchod a tam u domu po levé straně už uvidíte žluté značky. Start je do dost příkrého kopce, takže nic moc tam tlačit kočár. Ale dá se to. Zpět jsme šli okolo kostela do zastávky Velká Chuchle. Pokud půjdete také tak, zjistěte si časy autobusů, protože jezdí málo, nám frnknul před nosem, tak jsme si to dali ještě pěšky po silnici do Malé Chuchle a to už se člověk projde. Tady už jsme za kočár byli zase rádi.
My tam byli, když probihala akce od Lesy hl. města Prahy . Mrkněte na jejich stránky. Třeba se něco nového dozvíte. S dětmi ze školky jsme pravidelně chodili na vyukové programy, akce. Ale i když nejste učitelé, máte šanci na zajímavou procházku. S rodiči a dětmi jsme byli na podvečerní procházce za netopýry, dělají i za sovím houkáním. Nenašla jsem nové termíny, ale třeba se zase objeví. A nebo se prostě z pohodlí domova můžete podívat co právě dělají včely v úlu, nebo mufloni a jeleni u krmelce.
V sezóně je o víkendech u hřiště i občerstvení.



2 komentáře:

  1. Sem se chystám s Vlčetem už asi půl roku, ale přiznávám, že se mi do Prahy vůbec nechce a už vůbec se mi nechce na druhý břeh. Já se ale dokopu, ono to zřejmě stojí za to :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je to tam hezky, to jo, urcite se tam pujdem jeste nekdy mrknout, ale mame to skoro trictvrte hodiny cesty. Kdybych mela dojizdet dyl asi si to rozmyslim, ono tech zpristupnenych obor je asi vsude dost... ale zas tady je dost zvirat po kupe. Pro me asi prijemnejsi nez zoo :)

      Vymazat

Děkuji za váš komentář, vážím si vašeho času :-)