úterý 21. listopadu 2017

Přelézačka...


... anebo hrazdička na kolikátou už? Na čtvrtou? Udělat si hrazdičku z plotovek, byl prostě geniální nápad. Normální hrazdička by byla už dávno zahrabaná někde v komoře, nebo na chalupě, ale tahle naše jede stále. Nejprve z ní byla hrazdička, pod kterou se dítě válí. Klasika. Přehodit deku a byl to tunel na prolézání. První verze, protože do dlouhého tunelu se náš prcek chvíli bál, takže délka hrazdy (aneb zalezu a už jsem venku) byla ideální alternativou. Deku stáhnout na třetí stranu a je tu mini stan. Ten pravda, moc nefungoval pro samotnou Rózu, ale nějakou dobu to byla bouda pro plyšového psa. Při přestavování pokojíku, šla hrazda do výšek a stal se z ní štendr na šatky. No a teď po úpravách tradá přelézačka/žebřinky, pojmenujte si to jak chcete. Inspirovala jsem se Piklerovým trojúhelníkem, což je pomůcka pro motorický vývoj batolete. Já se inspirovala a chvíli prudila. A Honzík statečně tvořil. Je prostě fajn mít doma šikovnýho chlapa.

Pro spoustu lidí je asi zbytečný dělat si doma tělocvičnu. Od toho jsou přeci hřiště. A ještě líp zdolávání přírodního terénu a překážek. Jenže my jsme městský. Pořádný les za barákem nemáme a v tomhle sychravém počasí je mokrý osamělý hřiště nic moc. Samozřejmě ven chodíme. Ta naše holka má naordinovaný pobyt venku hned dvakrát denně. Ale většinu času stejně tráví uvnitř. A ona se rozhodla zlepšovat své motorické dovednosti teď. V létě byla na sebe ještě dost opatrná. Sklouzla se po klouzačce, ráda se houpala, točila na kolotoči, s dopomocí někam kousek povylezla, ale žádná velká sláva. Prostě si k tomu došla až teď. Doma nám leze po gauči, po židlích, štokrdlatech a myslím, že nebude dlouho trvat a i přes zákaz zdolá parapet. Tak ať má ta holka něco svého. Zatím jen vyleze na předposlední šprušli a za tu poslední se drží a snaží se celý objekt rozhoupat. Pravá funkce - přelézání, je jí zatím úplně ukradená. Ale jak už vím, ona si na vše musí přijít sama, po svém a ve svou chvíli :-) Článek čeká už dlouho na fotky, ale prostě to dítě je pořád v pohybu a na fotkách je jen rozmázlá čára. Tak alespoň tak...

4 komentáře:

  1. Jste vynalezavi, tvorivi a sikovni. Bezva vec. M.

    OdpovědětVymazat
  2. I já zkusím štěstí. Mám devítiměsíční holčičku, takže bychom užili. A já bych díky tomu mohla ušetřený čas věnovat výrobě aktivity pro staršího syna.
    Díky za soutěž,
    Katka
    bastett@centrum.cz

    OdpovědětVymazat
  3. Omlouvám se nějak se mi podařilo vložit komentář ke špatnému článku��

    OdpovědětVymazat

Děkuji za váš komentář, vážím si vašeho času :-)