úterý 16. února 2016

A jak jste si užili víkend vy?


Překvapilo mě, kolik lidí se ostře vyhrazuje proti Valentýnu, a to nejen chlapů ale i žen, a to i mezi blogerkami. Ne nebude to článek o obhajobě, nebo naopak odsouzení tohoto svátku, jen konstatování :-) My to máme tak, že jsme ho možná dříve prožívali trochu více, protože první roky zamilovanosti - k tomu to prostě a jednoduše asi patří, no a teď je to příležitost k tomu udělat si hezký den, nebo rovnou celý víkend. A ne, neděláme to kvůli tomu, že jsou všude samá srdíčka ve výkladních skříních. Děláme to prostě proto, že je to příležitost - příležitost se sobě věnovat. Jen jedna z mnoha, protože k tomu není potřeba svátek zamilovaných, ale když už tu je, tak proč ho nevyužít. Tak jsem se do toho trochu zamotala, že jo :-) No prostě a jednoduše jsme si víkend užili. A tentokrát jsem rozmazlovala Honzíka já, protože on mi připravil nedávno krásné výročí svatby a minulý týden oddychové hýčkání k narozeninám. A taky proto, že to prostě po svém pátečním alkoholovém dýchánku s kamarády potřeboval :D
No a tady je fotoreportáž jak jsme se měli a možná pár tipů, kam zajít procházkou ;)
Nejprve rozmazlování jídlem. Vafle k snídani, tentokrát podle tohoto receptu od Kitchenette. Tato varianta má být pravá bruselská, jsou takové nadýchané (těsto se nechává kynout). Byly dobré, ale my asi příště dáme přednost zase těmto, protože jsou takové trochu křupavější...
Špagety carbonara - aneb když není moc z čeho vařit :-)
A to nejlepší nakonec - plněný bagel, cupcake, a snídaňové burrito z Bohemia bagel na Malé straně. Tam jsme si zašli na nedělní pozdní snídani. A bylo to príma posezení.


No a abychom jen nejedli udělali jsme si procházku. Tomu kdo není z Prahy osvětlím úvodní fotku - je to Lennonova zeď, nedaleko Kampy. Zeď na které se vyřádili ti, kteří to umí se spreji, je to docela podívaná a když budete mít štěstí jako my, budou tam hrát a zpívat pouliční umělci :-) A když už jsme na Kampě, na mostku je zábradlí, kam se zamyká láska... Zase jsou odpůrci i zastánci... Já osobně odsuzuji zámky na kulturních památkách, třeba na Karlův most určitě nepatří. Ale tady mi tolik nevadí... První jsme sem připli kdysi na náš první Valentýn, pak jsme ho sem chodili kontrolovat a řádku let se, i když trochu zrezivělý, držel. No a teď už to asi bylo neúnosné, tak zámky odřezali, zábradlí natřeli - což chápu a nelituju toho a může se začít nanovo ( i když nevím jak s tím souhlasí ti, kdo to tu udržují :-) No a tak jsme si sem dali ten náš mini zámeček pro naši mini rodinku :-)


Trochu relaxace s lávovými kameny. Po čase jsme ale zjistili, že stejně dobře poslouží jakékoliv (spíše tmavé) kameny z pláže ;)


A jediná valentýnská koupě, které jsem neodolala - beztak kartáček potřebujeme občas vyměnit každý :-)








Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za váš komentář, vážím si vašeho času :-)