úterý 24. května 2016

Vylepšená hráškovka

Další variace na téma hustá zeleninová polévka... No smíchala jsem recepty, které používám - na hráškovku, na špenátovku a inspirovala jsem se vylepšením z mrkvovky. A tak z toho vznikla vylepšená hrášková hrášková s mátou a fetou. Postupovala jsem takto: Na másle jsem osmahla pokrájenou menší cibuli, pak přihodila na kousky nakrájenou větší bramboru. Zalila litrem zeleninového vývaru a nechala vařit do změknutí brambor (cca 10min). Pak přisypala hrášek, znovu vařila (cca 5min). Stáhla to ze sporáku, vhodila několik lístků máty asi ze tří kratších snítek a rozmixovala. Zjemnit smetanou, promíchat a podávat ozdobené nadrobeným sýrem a pokrájenými lístky máty...

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za váš komentář, vážím si vašeho času :-)