středa 22. července 2015

Carpaccio z červené řepy s balkánským sýrem

Carpaccio je ten nejluxusnější předkrm, jaký se mi za poslední dobu podařil a jeho předností je, že je úplně primitivní :-) Potřebujete pouze červené řepy (přibližně malá řepa na osobu), balkánský sýr, olivový olej, balzamikový ocet, sůl a pepř, popřípadě citronovou šťávu a rukolu na ozdobení. Je však třeba počítat s dlouhým časem pečení řepy. Ta se musí omýt, pečlivě zabalit do alobalu (můžeme už nyní trochu zakapat olejem) a péct v troubě na 180°C asi hodinu, někdy i více, dokud řepou neprojde snadno špejle.


Pak necháme řepu vychladnout, oloupeme, nakrájíme nebo nastrouháme na tenká kolečka, rozložíme po talíři, osolíme, opepříme, zalijeme trochou oleje a balzamika (citronové šťávy), navrch nadrobíme sýr a ozdobíme rukolou. Tradá a je hotovo ať chutná.

2 komentáře:

Děkuji za váš komentář, vážím si vašeho času :-)