pondělí 10. dubna 2017

Rostoucí židlička a balakryl

Moje natěračská mánie nezná mezí. I když tady to možná ani být nemuselo, páč Honzík je ze změny barvy smutný. Ale Róze je to očividně šumák. O tom, že je důležité na čem sedíte vy i děti (zvláště ty školou povinné) určitě víte. Ne každý ale ví, že je důležité i sezení prťat. Třeba inspekce ve školce je na to dost ďas. A od tříleťáků je to jen krůček k miminům. Rostoucí židličku jsem rozhodně chtěla. Jen byla původně v plánu až trochu později. Třeba na roce a půl. Nejdřív jsme si mysleli na bílou plastovou klasiku z Ikey. Ta se prostě snadno udržuje, je za pár kaček a sedátko je takový akorát. Jenže při čekání na to, až se Róza posadí se mi to rozleželo v hlavě. Proč si kupovat něco jen na pár měsíců? Navíc mně se taky nelíbí sedět moc dlouho na barové židličce bez trnožky a máchat nohama ve vzduchu! A bylo rozhodnuto, Róza bude sedět pořádně hned od začátku.
Pokukovala jsem hlavně po českých značkách, nejvíc se mi líbila chytrá židle Sedees a špatná není ani Jitro (ale ten design trochu pokulhává - pro mě). Krásná je i Stooke, na kterou se nechá připevnit i takové vajíčko, takže mimi může být u stolu spolu s rodinou už od první chvíle, to mi přijde super, ale není to česká značka... A ta cena! Už tak jsou židličky šíleně drahé, ale tady je to super drahé. Jenže já jsem nakonec náhodou na letgo našla rostoucí židličku za 350! Byla oranžová, trochu odřená a nebyla to žádná z vytipovaných značek, je to Hauck. Ale za tu cenu? Hned pro ni Honzík zajel a Róza si v ní od prosince lebedí. A později dostala i nátěr a nové polštářky, aby víc lahodila mému oku (bohužel ne oku Honzíka, ale já si ho nějak udobřím).
Jenže po nějakém tom užívání musím uznat, že mé natěračství opravdu nebylo to pravé. Nátěr se hodně olupuje a ani tři vrstvy nestačily na dokonalé maskování oranžové. Takže až mě příště napadne něco podobného, buď si nechám zajít chuť, nebo vezmu hrubý smirkl a naruším hladký povrch původního nátěru, aby nová barva lépe přilnula. Páč po dvou měsících od mé noční směny se štětkou v ruce je židlička dost zubožená. Ale takhle na fotkách nevypadá zle :D


9 komentářů:

  1. Někdy ti tatínci nemají pochopení pro náš estetický cit, že? ;-) Židlička vypadá krásně a super koupě! Je lepší věci před nátěrem zbrousit, ale já jsem na to taky lenoch, je to pracné i tak ;-). Já bych zkusila ta místa, kde se barva sloupla, znovu ťuknout ten balakryl, pak přebrousit a znovu. Jen takhle na kousíčku, třeba by to stačilo ;-).
    V.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Že, já jdu vždy nejjednodušší cestou (cestou pro lenochy :-) a není to úplně to pravé... Ale zas chybama se člověk učí! A dík za tip na opravu! ;)

      Vymazat
  2. Tyhle zidle jsou proste super. Mame ji taky, taky pretrenou, barva vcelku drzi, jen na mistech, kde se styka se stolem - narazi, jsou drobne nedostatky. Vzhledem k tomu, ze mam stul s patinou, neresim:-). M.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No u nas je to už ošůrované i jinde, asi horší natěračské schopnosti :D

      Vymazat
  3. Zdravím Haničko, mě se tedy změna moc líbí. Chlapi mají rádi oranžovou a žlutou, takže chápu i Honzíka :-)))). Já bych poškozené místo odmastila, lehce přebrousila a přetupovala houbou nebo přetřela. Když to bude nutné dala bych 2nátěry a i když se nechce, lepší dva slabší pořádně vytvrdlé nejž jeden co dlouho matlá a je náchylný na otěr než vytvrdne. A´t se daří, Kája.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky za tip, já jsem na všechno hrr, takže jsem to v noci natřela a ráno už Róza snídala, asi to vyschlé nebylo :D

      Vymazat
  4. Rostoucí židle jsou skvělé!
    My tedy máme ty od Stokke (kupovala jsem je v době, kdy jich na trhu tolik nebylo, z českých snad jen ta Jitro, a ačkoli je tvarově stejná, prostě to nebylo ono; a taky proto, že jsme měli od Stokke kočárek a spoustu jiných věcí a byla jsem s nimi spokojená). Vybrala jsem je mimojiné proto, že se na ně dá nasadit Baby set, takže tam může být již nesedící miminko a můžete stolovat společně.
    Časem jsme koupili ještě Jitro židle, na terasu. Ale jsou už hodně jeté, na jednu napršelo a pokroutil se sedák :-( Taky bych je potřebovala nějak zrenovovat, ale moc se mi do toho nechce. Natírala jsem takto naposledy dětskou postýlku, ještě po mně, a nedopadlo to :-D
    Ale ta vaše vypadá krásně a nechápu, co se na ní Honzíkovi nelíbí :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. My taky natírali postýlku po nás, respektive ještě i po mojí mamce :-) a ta dopadla o poznání lépe, možná proto, že jsme se nevyprdli na broušení :D

      Vymazat
  5. Máme doma rostoucí židličku, která je ergonomická. Líbí se mi na ní jak umožňuje nastavení sedáku a opěrky na nohy podle velikosti dítěte. Židlička nám byla doporučena i od naší paní doktorky. Pořizovací cena je dost vysoká a proto jsme ji nakonec koupili přes tento bazar https://www.detsky-bazar.biginzerce.cz/ a je perfektní. Měla by vydržet až do dospívání, tak uvidíme.

    OdpovědětVymazat

Děkuji za váš komentář, vážím si vašeho času :-)