pondělí 19. března 2018

Zemědělské muzeum

Další z profláknutých míst, kam s dětmi v nečase. Ale třeba připomenu ;) My byli už někdy z kraje roku, takže další rest. Místo kde se zabaví děti od nejmenších určitě až po školáky. V suterénu je asi pro mnoho dětí ta nejzábavnější část - možnost projet se na traktorech - nebo spíše na traktůrcích - odrážecích, šlapacích... Na zemi je naznačená silnice. Také si tu mnoho prohlédnete. Na některých se můžete i vyfotit. Je tu i trenažer bagru a traktoru. Bohužel bagrovat nebylo moc co, páč všechen materiál byl nahrnut tak, že to nebylo proveditelné a jízda na traktoru se nikomu z momentálně přítomných moc nedařilo, většina i dospělých lidí nebyla schopná traktor ani rozjet :D

V dalších patrech jsou opravdovější expozice. Třeba Voda v krajině, kde se nechá rozjet turbína. Nebo Laboratoř ticha, kde to byl pro mě balzám na nervy v tu pidichvilku, kdy jsme tam byli sami, ale Rózu vůbec nebavila :-) Rybářství, kde jsou živé ryby v akvárku, můžete nastoupit na loďku a úplně vzadu je prolejzačka pro děti. Myslivost, kde se nechalo prolézt do temného zákoutí a poslouchat zvuky z lesa, sáhnout si na srst, poznávat ptáky. To je to, co jsme zvládli my. Ale koukala jsem, že je tam i ryckLES, kterou jsme my asi minuli. Nebo nová expozice Gastronomie, kde si děti v herně mohou zahrát na nakupování, to by se Rózce určitě líbilo. A třeba v dubnu bude na pár dní výstava Modulové kolejiště. Zas třeba tip pro milovníky vláčků... Zkrátka podívejte se sami. Nevím jestli si to nebudem muset zopakovat. Jen příště snad raději ve všední den, o víkendu tu bylo docela našlapáno. 
A tip na malinkou restauraci - Záletná. Je to podnik prakticky na zahradě muzea, jen když vyjdete hlavním vchodem musíte budovu celou obejít a když projdete kolem plotu za kterým jsou slepice a holuby a další zvířata, narazíte na malou budovu. Nebo tak jsme šli alespoň my. Těstoviny, které jsme si dávaly s Rózou byly takové normální, ale tátův burger byl výborný a pizzy tu jsou prý také vyhlášené. Je tu moc příjemné prostředí i obsluha. A voní tu domácí chleba. Na nás nezbyl, tak jsme si dali alespoň domácí loupák. Tady jsme také určitě nebyli naposledy! 
Tak kdo půjde za poznáním?

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za váš komentář, vážím si vašeho času :-)