pondělí 1. října 2018

Upgrade navlékacích koleček


Jedna zákaznice mě dokopala k vylepšení navlékacích koleček. Chtěla na ně vyšít čísla. Řeknu Vám, vyšívání mi nakonec dalo docela zabrat, páč jsem nevyšívala už hezkou řádku let :-) ale výsledek byl vlastně fajn. A tak jsem si řekla, že to udělám i pro tu mou slečnu, ať nepřijde zkrátka. Navlékání mám pořád v batohu na plonkové chvíle čekání. A musím říct, že prvotní nadšení trochu opadlo a nikdy je nenavlékne všechny, protože jí to ještě moc nejde a nemá trpělivost víc jak na tři. Takže jsem vymyslela trochu prostorově náročnější variantu použití. A to přiřazování koleček k barvám a znakům.
Ona to vlastně není ani tak úplně novinka. Možná si na podobnou aktivitu pamatujete. V článku jsem pak vystřelila pár nápadů na další použití, variace... a toto jsou některé z nich.

Přiřazování dle barvy. Lehčí varianta, abych tu naši slečnu nalákala. Tu má levou zadní hotovou. A maminka si u tvoření poprvé vyzkoušela svoje akvarelové pastelky :-)


A těžší s číslicemi. Nijak neučím, jen přiřazuje stejný ke stejnému, když se zeptá řeknu. Ale použít můžete i jiné znaky - písmena, geometrické tvary...


Navlékání postupně podle čísel přijde až někdy ve vzdálené budoucnosti, až bude opravdu chápat význam číslic.

Kolečka klíďo našiju. Prodávám tu.

Pozn.: K podkladům. Zvolila jsem pruhy čtvrtky z A2. Větší už jsem doma neměla. Chtěla jsem, aby co nejvíc koleček bylo v jedné řadě. Nápad dobrý, ale na druhou stranu, nemám laminovačku, která by to zvládla. A čtvrtka je choulostivá, takže už má první zářezy v podobě natržení. Také tento formát není nejlepší na skladování, nechtěla jsem, aby byly přehyby uprostřed koleček, tak jsem dělala srolovala, jenže to zas pak nedrží rovně na podložce. Takže tato verze má své mouchy, třeba vymyslíte lepší variantu :-)

9 komentářů:

  1. Dobrý upgrade :) Taky občas posunuju aktivity, které malý už zvládá. Říkám si, že když se bude něco nového učit s něčím, co už zná, půjde mu to možná líp. Zatím to tak vždycky bylo :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Fakt? U nas to jde spis s novinkami. Roza rada zkouma, co se objevi nove. Ale ja se snazim si to ulehcovat, navic chci aby vedela, ze je fajn recyklovat, predelavat.. hlavne ze je to zaujme asponna chvili, co :D hezky podzim

      Vymazat
  2. Hani, já tě obdivuju. Nápad, provedení, máš to krásné :-)

    OdpovědětVymazat
  3. mohu se zeptat, je to jen 1 flees, neni reba zdvojeny atd, zkousela jsem doma a prijde mi to strasne slabi, dekuji

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nene z jednoduchého, ale je pravda, že jsem kupovala silný filc (není to flees, možná proto?), existuje vícero tlouštěk, toto je myslím 3mm.

      Vymazat

Děkuji za váš komentář, vážím si vašeho času :-)