úterý 5. března 2019

Kytičky, aneb trénování stříhání


Měli jsme čtvrté výročí svatby. Květinové. A protože na nějaké samostatné tvoření prostě není kdy, vzala jsem si na pomoc Rózku. Rózinka své první nůžky dostala už k druhým narozeninám, ale pravda je taková, že stále stříhá trochu začátečnicky. Baví ji to, o tom žádná, ale je to prostě takové to nastřihování papíru. Znáte to, vezme papír a nastřihá do něj "třásničky" po obvodu :-) Nebo přestřihne proužek a tím to hasne. A pak ji baví lepidlo. Moc. Tak mě napadlo tahle jednoduché tvoření. Kytičky. Spojení příjemného s užitečným.
Obkreslila jsem si dvě různé velikosti kelímků a kolečka dala k dispozici Rózce. Ta je po obvodu nastříhala, jakožto okvětní lístky, rozumíme :-) Já je pak "natočila" nůžkami (jako se to dělá s mašlí, pozor trhá se to). No a pak malá výtvarnice vlepila menší na větší. Ze zásob jsme vyndali zbytek vyražených "knoflíků" a ty nalepila jako střed květiny. Já vystřihla jednoduchý lístek ze zelené čtvrtky, ten Rózina opět přilepila a hotovo.




Kytičky vypadají parádně. Vy je můžete použít třeba na přáníčko pro někoho k narozkám.
Já je dala prostě na piva. Nic moc originálního a nic moc výchovného, ale na větší kreativitu nezbýval čas.

Jinak tu jsou tipy ke květinovému výročí, které byly v plánu, ale bohužel nějak neklaply. Noční prohlídka botanické zahrady. Pugét z věcí/potravin, které má drahá polovička oblíbené. Květovaný kousek oděvu? Nebo třeba kaktus či masožravá kytka.


2 komentáře:

  1. Stejne respekt, ze jste si na nej a vas vztah udelali cas. Pamatuju, jak nas tata chystaval veceri na oslavu, to bylo fajn i pro nas deti.
    A kytkicky nahodou fajn. Dik za tip do krouzku.

    Martina

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju, no já si pamatuju, že jsem dělala našim oslavu už když jsem byla malá, snažila jsem se uklidit (což se málokdy setkalo s úspěchem, páč máma pak nemohla spoustu věcí najít), nazdobila jsem to tam, udělala nějakou nepečenou dobrotu a sehnala nějaký malý dárek. Asi mi to prostě zůstalo :-)

      Vymazat

Děkuji za váš komentář, vážím si vašeho času :-)