čtvrtek 27. listopadu 2014

Babičko vyprávěj, aneb co babičce za dárek?

Dárky pro babičky a pro dědečky, jsou občas docela svízel - nic nechtějí, nic nepotřebují, protože už všechno mají, korunky si raději máte nechat - no znáte to. Ale radost jim udělat chcete. Ale co dělat, když nemají žádný velký koníček, knihy a kuchařky se už do polic nevejdou, garderóbu rozšiřovat už nechtějí a cestování jim dělá potíž?
Řešením může být nějaký ten potravinový koš. Ale zas vezmete si to na triko? Každý z nich už má nějaký ten problém s tlakem, cukrovkou, nějakým tím kilem navíc. Čokoláda a klobása, jim asi moc nepomohou. A co teprv láhvinka, na všechny ty léky? No prostě a jednoduše letos jsem dostala od kamarádky geniální tip na dárek pro prarodiče, a tím jsou knihy Babičko, vyprávěj a Dědečku, vyprávěj.
 A proč jsou geniální? Protože je to dárek i pro zbytek rodiny. Jsou to knihy, kde babičky a dědečkové vypisují zážitky ze svého života, o svém dětství, mládí, o tom jak poznali dědečka, kde pracovali, co je bavilo a další.
Vytvářejí tak jakousi kroniku svého života. A nebo ještě lépe, mohou ji vytvářet společně s vámi! Vejdou se tam všechny ty historky, které jste už slyšeli stotisickrát a už vás nebaví, ale věřte mi, že si je stejně nezapamatujete a pak vás to bude třeba mrzet. Samotné je mi líto, že jsem si babičku nenahrávala na diktafon, protože ty zajímavé historky našich předků už prostě stejně nepřevyprávím a jen je zašmodrchám ;)
A tak to musím napravit u babičky a dědy, které ještě mám! Mimo jiné mě přesvědčily i krásné recenze na tuto knihu. No posuďte sami.
Já jsem nakupovala zde. No a kdo je zručný a má fůru času před Vánoci, může si podobnou knihu možná i vytvořit doma ;)
A co dáváte prarodičům vy?

4 komentáře:

  1. Ahoj, už je máme obě, podle mě nejkrásnější dárek pro prarodiče... B. mamapocket.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  2. Musím uznat, že to nevypadá vůbec špatně! Dobrý tip. To já co se dárků pro moji babičku týče většinou vsázím na praktické věci. Ona je totiž přesně takový typ člověka, který to ocení. Teď naposledy k Vánocům jsem jí například koupila takový doplněk stravy na klouby.

    OdpovědětVymazat
  3. Babička miluje čaje, takže jsem u ní na Vánoce zabodovala, když jsem jí venovala krásný starobylý šálek :) Bála jsem se, má hrnků plno a nebude ho používat, ale když tam přijdu, tak z něj vždycky pije, což mi dělá velkou radost. :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za váš komentář, vážím si vašeho času :-)