čtvrtek 5. listopadu 2015

Risotto s pečenými rajčaty

Jedna z mých oblíbených a relativně časově nenáročných večeří. Jen se musím smířit s tím, že budu 20 min stát u plotny a míchat :-) Jak dělám risotto já? Cibulku nakrájenou na kostičky osmahnu na oleji či kousku másla. Pak přidám i rýži (používám kulatozrnnou nebo Arborio), ta se také chvilku smaží. Na jednu porci potřebuji cca půl až tři-čtvrtě hrnku. Pak se rýže zalije 1dcl bílého vína, když se vsákne, přidávám po naběračkách zeleninový vývar (celkem je ho potřeba něco přes 1litr). Přidává se postupně, vždy když se tekutina kompletně vsákne do rýže, do toho se míchá. Nejprve to jde rychle, pak už jsou intervaly delší. Toto přilévání a míchání trvá přibližně 20min (zkouším, aby zrnko bylo tak akorát). Když je hotovo vmíchá se kousek másla a strouhaný sýr (levnější variantou parmazánu je Grand Moravia), tím získá risotto na krémovitosti. Kdo potřebuje přisolí a připepří. Tento základ je dobrý sám o sobě, nebo můžete ingredience přidávat. Já tentokrát v půlce míchání dala do trouby na deset minut cherry rájčátka z balkonu, zakápnutá olivovým olejem. Super kombinace, tak snad bude chutnat i vám ;)

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za váš komentář, vážím si vašeho času :-)