čtvrtek 26. ledna 2017

Řepová polévka s mozzarelou

Poprvé jsem zkoušela řepovou polévku podle receptu. Podruhé už jsem se do ní pustila sama, podle svého. Na pečení jsem neměla čas a tak jsem zvolila variantu s vařenou zeleninou. Použila jsem 5 větších červených řep, 2 mrkve, 1 petržel, 1 větší bramboru, stroužek česneku jen na půl rozkrojený, půlku cibule. Na kostky nakrájenou zeleninu jsem trochu orestovala na olivovém oleji. Vyndala jsem česnek (chuť v polévce pak není tak výrazná). Zalila vývarem (cca něco přes litr), trochu osolila, opepřila a přidala po malé lžičce anýzu a fenyklu, tymián. Nechala vařit do změknutí zeleniny. Rozmixovat a tradá hotovo. Protože jsem tentokrát neměla ani smetanu, ani rostliné mléko na zjemnění, přímo do polévky na talíři jsem dala lžíci bílého jogurtu. Ozdobit natrhanou mozzarelou. Ještě by to chtělo něco zeleného navrch, ale na své balkonové zahrádce už nic nemám. Příště :-)

1 komentář:

  1. Verim, ze s tou pecenou to usi byt vubec super, me vzdy trochu odradi, jak pousti repa barvu, ale jinak bych si dala:-). M.

    OdpovědětVymazat

Děkuji za váš komentář, vážím si vašeho času :-)