pátek 13. října 2017

Příběh opravdové vášně


Aneb cestopisná kuchařka marmeládové královny Blanky Milfaitové. Kniha, kterou jsem koupila, před dvěma lety mámě jako dárek. Páč máma je taková naše marmeládová královna. A protože je kniha krásně zpracovaná, s pěknými fotkami, neodolala jsem a pokaždé jsem si z ní na návštěvě přečetla kousek. Trvalo mi to rok, než jsem ji přelouskala po částech, ale mám to. Miluju knížky, kde si jde hlavní hrdina/ka za svým a plní si svůj sen. A miluju knížky, kde hlavní hrdina/ka cestuje. A teď se mi líbí i knížky, kde hlavní hrdina/ka má malé dítko. Tady je to všechno po kupě a navíc je to true story. Plus je tam spoustu dobrot, tak co víc si přát?
Blanka je silná osobnost, dost přímočará, se svými názory. Nemůžu říct, že bych s ní ve všem souhlasila a občas mi přišlo, že se snaží být velká hrinka a optimistka, přitom nedokáže hodit věci za hlavu a ostatním odpustit jejich křivdy. A tutlá si je, aby nevyšuměly. Ale když jsem tohle opominula, je supr sdílet jejich roční expedici. Trochu chaoticky a na přeskáčku. Se spoustou vsuvek. A několika recepty. Teď už vím, že zavařovat jedině s pektinem :)


9 komentářů:

  1. S prirodnim pektinem! :-) Mam ho od ni z naseho vyletu na Sumavu. Souhlasim, Blanka je urcite sikovna, ale jiste vyhrady bych take mela,no i kdyz se nezname osobne, takze radeji nechavam zaverecnym soudum pootevrena dvirka. Pekny vikend. M.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jojo, doma mám jablečný já zase od kitchenette :) ale teda moc mi ty marmošky nejdou :D

      Vymazat
  2. Hanko, tak kdyz mate rada silne osobnosti, ktere si jdou za svym cilem, doporucuji facebookovy blog Denik ze zivota matky. Maminka tri malych deti, ktera je na ne temer vyhradne sama a ktera se i presto nevzdava a studuje u toho prava na Karlovce...Podnika s nimi ruzne mozne i nemozne vypravy, je uzasna a navic ma kamaradka :) jinak pani Marmeladova je mi protivna :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky, za tip. Ja myslím, že užjsem na ni koukala, míva vtipné příspévky, že? Jdu to zjisti, zda je to ta na kterou koukam :)

      Vymazat
  3. Ahoj Hani,
    s pani Blankou mam taky trochu problem, osobne ji neznam, ale z knizky mi prijde docela namyslena :-)
    Ale doporucim jiny silny pribeh..knizku Veroniky Hurdove Moje mila smrti...i kdyz tema neni na prvni pohled prilis vesele, tak je to jedna z nejoptimistejsich knih, kterou jsem kdy cetla :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak tato knížka je také na mém seznamu a slyším na ní odevšad samou chválu!

      Vymazat
  4. Mně přijde vtipný, jakým stylem sis knížku přečetla - během těch návštěv ;-)... Já paní Blanku obdivuju za to, co dokázala, koho by napadlo udělat 'díru do světa' s takovou blbostí jako je marmeláda :-D... (myšleno v dobrém)
    V.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No já tam jezdím v průměru na 5 dní v měsíci a to už se to dá :D já také čekám, kdy mě taková "blbost" napadne a ono nic :)

      Vymazat
    2. :-D tak to čekáme dvě :-D... (u mě taky nic...)
      V.

      Vymazat

Děkuji za váš komentář, vážím si vašeho času :-)