Kalorická bomba. Něco co prostě musíte zkusit. Často se píše, že je to jeden z nejjednodušších dortů, ale v mém podání je to vždy kovbojka. I po tom, co jsem přečetla několik návodů od lidí učených. Na postup se můžete kouknout třeba u Kitchenette, nebo u Florentýny. I přesto, že vždy bojuju s tím, aby byly obří pusinky propečené tak akorát (rozuměj nervuju se s troubou na několikrát, protože v daném čase prostě nejsou, tak je musím dosušovat) a vždy se mi nějaké zlámou a rozdrolí a já to pak maskuju šlehačkou a krémem, dělala jsem ho už třikrát. V mém podání je to dort takový hodně rustikální, dost nestejnoměrný a každou chvílí hrozí zřícení, ale je prostě výborný a slaví úspěch. Pusinky dělám většinou klasické bez balzamika, nebo kakaa, prostě bílky, cukr, ale krom šlehačky (kterou míchám s pařížskou) dávám i Lemond curd podle Kitchenette. Zdobím tím co je po ruce. Na jinou variantu z naší tradiční letní rodinné oslavy se můžete mrknout tu.
Už jste jej také dělali? Povedl se? Máte rádi?
To vypadá dobře :)
OdpovědětVymazatMiska blog
A jeste lip chutna ;)
VymazatTento komentář byl odstraněn autorem.
OdpovědětVymazat