čtvrtek 12. července 2018

Zábava na dovču

Mám tu pár dalších tipů, jak zabavit batole na cestě a v místě dovči za nepřízně počasí. O létání s prckem jsem psala už tu. O dovolené v kempu tady. O balení na dovču tu.

No a teď už konečně k tomu, co jsem měla vymyšlené letos.


  • Blok a tužku/voskovky. To už je základní vybavení mého batohu. V Řecku se hodily voskovky u každé večeře. V tavernách nám dávali přes látkový ubrus ještě takový papírový ubrus, často s potiskem ostrova a dalšími obrázky. Ten se po večeři vyhazuje. Takže se na něm mohla naše slečna vyřádit.

  • Pexeso - skladná záležitost. Toto je z exkurse z Podolské vodárny a jsou na něm hezké fotky rostlin i zvířat.

  • Novinka vytvořená maminou. Knoflíková kolečka.

  • BambinoLÜK. Didaktická pomůcka. Podědili jsme a Rózu hra baví. Není to ještě na samostatnou práci, potřebuje dohled a připomínání pravidel, jinak si to skládá podle svého systému. Je to celkem fajn, ale pokud chcete něco podobného pořizovat ze zkušeností ze školky se mi asi více líbí Logico Primo. Ale uvádí se, že je pro děti od 3 let, kdežto bambino má řadu už od 2 let.




  • Fix, který lze využít na více materiálů - měla jsem nápad třeba na pomalování nasbíraných kamínků, ale nakonec jsme nevyužili.

  • Jeden plyšák.
  • Karty. Brala jsem je pro nás. Ale i Róza se s nimi zabavila. Prohlížela je. Zkoumala, kdo na nich je. Mohla je třídit podle barvy. Děti, které zajímají čísla mohou zkoumat ty...

  • V průběhu dovči jsme sbírali pet víčka (doporučeno nepít vodu z kohoutku) k dalším hrátkám a tvoření. My je nakonec moc nevyužili, ale tu je pár tipů...Třídění dle barev. Počítání. Pomalování fixem. jako mističky pro menší figurky. jako kameny ke hře piškvorky. K dámě...

  • Osvědčená klasika - zpívánkové kartičky. Teď jsme je pár měsíců využívali spíš méně. A jaká radost z nich opět byla.

  • I filcové pexeso bylo vymyšleno už pro loňský let a osvědčilo se znovu. 

  • Svačinky. Co Rozárku zabaví na docela dlouho je mrazem sušené ovoce nebo nesířené rozinky, to než vyzobe, je chvíle klidu třeba v autě. Tyčinky lisované z ovoce. Ovocné kapsičky... Jen pozor na cukr, v sušeném ovoci je ho dost a naše malá na něj reaguje dost citlivě :-)

3 komentáře:

  1. To je rozmanitost. Myslim, ze vase Roza bude nejchytrejsi na celem svete:-). Super napady. M.

    OdpovědětVymazat
  2. Já jsem s sebou na první dovolené taky brala spoustu hraček, ale nikdy jsme je nepotřebovali. Jezdíme totiž do kempu, půjčujeme si obytné auto a děti mají v kempu takový rozptyl, pořád někde běhají, kamarádí s jinými dětmi, takže na hraní nemají vůbec čas. Nebo jen tak sedíme před obytňákem, nebo v něm a povídáme si nebo lenošíme :-) .

    OdpovědětVymazat

Děkuji za váš komentář, vážím si vašeho času :-)