středa 25. listopadu 2015

Adventní svícen

A je to tady, v neděli budeme zapalovat první svíčku! A my už jsme připravení. Letos jsem udělala "svícen" z láhví - Honzík prohlásil, že je jak pro alkoholiky. Ale kdy jindy, než letos - teď ještě nepůsobíme na žádný mravní vývoj :-) Nejtěžší na celé přípravě bylo dostat ty zatracené etikety z láhví dolů (co to používají za lepidlo?) A pak už to šlo jak po másle, vystříhat hvězdičky a navázat pár větviček. Jen si při jejich stříhání dejte větší pozor než já. V záchvatu práce se zahradnickými nůžkami jsem v okolí ostříhala kde co...
Líbily se mi obzvláště větvičky s měkkými jehličkami, to že mají červené kuličky mi nepřipadalo podstatné. Doma jsem se ale pro jistotu podívala na internet na jedovaté dřeviny a mezi ně patří nejen červeno-kuličkový tis, ale i jalovec a všemožné druhy cypřišových okrasných jehličnanů. Takže kdo má prcky, nebo zvířátka tak bacha. Letělo to rovnou do koše a už věřím jen trojici smrk/borovice/jedle, protože naše Buchty opadané jehličí určitě nenechají jen tak :-)
A kdo by se chtěl podívat jak vypadají mé další přípravy na Vánoce, může se mrknout na instagram, kde se snažím plnit úkoly z Velké adventní výzvy.

4 komentáře:

  1. Krásný nápad, moc se mi to líbí :-) Letos už mám své zdobící plány v hlavě, ale určitě se někdy inspiruji.

    Maru UltimateChic

    OdpovědětVymazat
  2. Děkuju, jsem ráda, když se nápad hodí ;)

    OdpovědětVymazat
  3. zajímavý nápad :-)
    a důvod, proč vypít láhev dobrého vína :-) když je potřeba na adventní věnec :-)
    klidný advent, Pavel

    OdpovědětVymazat

Děkuji za váš komentář, vážím si vašeho času :-)