neděle 15. listopadu 2015

Babiččin štrůdl


Štrůdl mám prostě spojený s babičkou, každou chvíli se na schodech chladily dvě šišky a já chodila ujídat patky. Pak byl schovaný pod utěrkou a než se člověk nadál, byl fuč :-) Je pravda, že i když mám recept po babičce, není to 100% ono, ale lepším se. Už se hold zeptat nemůžu, ale myslím, že se k němu jednou taky dopracuju. I když tahle podoba taky není k zahození a rozhodně si na ní pochutnáváme. A jaký že je ten recept?
300g hladké mouky, špetka soli, do ďolíku klepnout jedno vejce, přidat jednu lžíci octa, 100g rozpuštěného másla a pak postupně i decku vody. Těsto pořádně zpracujeme a pak ho nechám nějakou tu dobu odpočívat (klidně i v lednici). No a klasika, z těsta udělat dvě placky, ty posypat strouhankou, nandat nastrouhaná jablíčka, posypat cukrem a skořicí a zamotat. Během pečení se potírá máslem. Jen nevím proč se mi většinou otevře. Ale to se poddá :)


1 komentář:

Děkuji za váš komentář, vážím si vašeho času :-)