pondělí 12. června 2017

Víčko k víčku

Recyklovaná pomůcka za hubičku. Piksla od sušeného mléka, kterým občas zahustím kaši a víčka od přesnídávek. Baví. Dokonce tak, že poprvé jsme museli víčka třikrát vysypat. Na potřetí už začla zkoušet jak otevřít víko na plechovce. Zkoumat dírou jestli propadlé víčko uvidí. Nebo zda-li se vleze dírou i něco jiného. I to se počítá. Nepovažuji za nutné, aby děti používaly věc jen "jak se má", s přesným postupem, podporuji i průzkum a vlastní iniciativu. Máme vytvořeno týden a víčka cinkají každý den. První využití plechovky a hůlek je popsáno tu.

6 komentářů:

  1. Jé, taková pokladnička ve velkém provedení. Škoda, že mě tohle nenapadlo v době, kdy jsme přesnídávky ještě kupovali, teď už nám doma chybí materiál (ale možná by šly použít víčka od zavařovaček :)). Díky za další pěkný tip na domácí hračku :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ja myslim, ze urcite sla, my jsme davaly ty od presnidacek, pac jsou jinak k nicemu. Ty zavarovaci mi byly lito, protoze by je mohla znicit a pak uz by byyly nefunkcni.. a neni zac, ja dekuji za precteni ;)

      Vymazat
  2. My házeli víčka do krabičky od papírových kapesníčků - ta má další využití - jde rozžužlat, rozcupovat a zlikvidovat :-) Další oblíbená fáze byla házení víček od pet lahví do kýblů. A Adam miloval barevné kolíčky v košíčku, dva lavorky a seděl a přendaval, přehazoval, házel, zábava na dlouho. Bára je radši nosila Adamovi :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jojo krabicku jsme meli take na ruzne poklady. Kolicky uz nejak prestaly bavit, ale jejich cas zas prijde ;)

      Vymazat
  3. To je fajn, tohle jsou nejlepší hračky. Nějak ta princezna roste :-), Kája.

    OdpovědětVymazat

Děkuji za váš komentář, vážím si vašeho času :-)