pátek 29. září 2017

Sváteční dárky, aneb rok a půl

Dobře jsme to jméno Rózině vybrali. Má svátek cca půl roku po narozeninách. Tak to má tak hezky rozprostřený. No a protože s tipy na dárky se to bude za chvíli jen hemžit, startuju pro jistotu už teď :D Třeba vašemu prckovi bude pod jedličkou zrovna rok a půl.
Pár svátečních fotek jste mohli vidět už v předešlém letním článku. Páč oslava to byla parádní, počasí vyšlo a na chalupě se sjeli oboje prarodiče. Svátek už si o poznání víc užila i Rózička. Oproti narozkám už moc dobře tušila, že tu jsou všichni kvůli ní a pozornosti náležitě využívala. A k dárkům se taky hrnula. Takže myslím, že tyhle Vánoce už budou pecka. Ale to předbíhám. Jak to tedy bylo s těmi dárky? No všichni se vytáhli. Podívejte se sami.

Kniha nesmí chybět. A jaká by byla příhodnější, když léto vystřídal podzim? Podzim! Od Susane Rotraut Bernerové. A můžeme směle dál hledat příběhy. A papouška Nika. Ten je prozatím top.
Zvukostrom. Ten jsem chtěla pro Rózu už dlouho. A nešlápli jsme s výběrem vedle. Kulička se pouští denně. Jen jsem vyměnila malé skleněnky, za větší dřevěné korálky. Skleněnky se Rózce podezřele moc líbily... Máme od Targe a je prostě boží. Myslím si, že by se líbil i menšímu dítěti.
Koště, smetáček a lopatka. Róza prahne pomáhat se vším. Snad jí to vydrží... Jenže s jednou sadou tohoto náčiní vypadal úklid dost bledě. Možná si pamatujete, že jsme sbírali body na dětské košťátko od benzínky už dříve. To si necháváme v záloze, je spíš pro větší děti. Tato sada je opravdu už pro prťata. U zametání se už nebojím, že Róza srazí vše okolo a ještě někomu ublíží. Její rádius se o poznání zmenšil s délkou násady :D Jen u lopatky si nejsem jistá jak dlouho vydrží, ta jako jediná je ze slabého plastu. Najdete tu.
Plovací loďka/žralok. Jak jsme během léta zjistili, Róza není úplným fanouškem studené vody a i otevřené vodní prostory ji někdy děsí. Na vypůjčené nafukovací loďce se plula, ale moc ráda. Tak tu má svou alternativu.
Květovaná kaťata. Teta sehnala na trzích. A jsou od českých šikovných ručiček a tomu já fandím. Od Kramaříkové Aleny.
Postýlka pro panenku. S tou už jsem se tu ostatně chlubila...

No dárků jak na Vánoce, ale prostě je nás hodně...

6 komentářů:

  1. Tyhle knizky mame moc radi. Syn se jimi zabavil tedy o poznani vice nez dcera, ale libi se i mne:-). Bezva hracky a darky. Vse nej male oslavenkyni:-). M.

    OdpovědětVymazat
  2. Se svátky to máme podobně. Malá je květnová a za 14 dni má svátek. Ten strom mě zaujal. Pořád má úspěch? Proleze tam i kulička, kterou by ne snědla a je bytelný? Nepolame to hned? Momentalně vším háže na zem a leze po všem co nejvýše... Rózárce vše nej lepší :-) Petra

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Strom porad frci, poustime tam dreveny koralek o prumeru skoro 3cm, polamaneho nic nemame, ale parkrat ho prevrhla - zamerne :) na lezeni urcite neni, to by slitlo hned ;)

      Vymazat
  3. Po tom zvukostromu pokukuju už nějakou dobu, ale pro teď jsem si dala na větší věci stopku, máme toho už doma vážně moc :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo, taky nevim kam to budem vsechno davat :) ja to drzim na uzde, ale pribuzenstva je moc :D

      Vymazat

Děkuji za váš komentář, vážím si vašeho času :-)