středa 16. ledna 2019

Rodinné focení

Přemýšlela jsem, zda tento článek vůbec psát. Přeci jen úplně osobní fotky sem moc nedávám. Na druhou stranu obě fotografky si reklamu zaslouží. My nejsme úplně ta rodina, která by měla každý rok ateliérové fotky do kalendáře. Profi fotky jsme do letoška měli vlastně jen ze svatby a když se narodila Rózka. Ale rostl mi pupek a já si uvědomovala, že je to mé druhé a asi poslední těhotenství, přičemž z toho prvního žádnou pořádnou fotku nemám. Chtěla jsem mít tohle krásné období očekávání zaznamenané. A to nejen sebe, ale i s celou zatím neúplnou rodinou. No a když Maruška vykoukla na svět, musela mít svoje první hezké fotky taky. Měla je i Róza. Takže ať je v tom nějaká spravedlnost. Chápete :D A když si tak ty fotky prohlížím, říkám si, že je fajn mít občas zaznamenanou rodinu někým, kdo na to má oko. Páč naše fotky jsou prostě dokumentující, ale většinou esteticky trochu zaostávají... Takže občas nějaké rodinné fotky z procházky od profesionála? Proč ne. A co třeba fotky prarodičů a praprarodičů s dětmi. Ty by byly cenné ještě víc. Páč znáte to, jak se neradi fotí, schovávají se... No tak třeba jako dárek? ;)
Pojďte se na pár obrázků mrknout. Podzimní fotky ze Stromovky máme od Terezy Veselé. Tu asi dlouhosáhle představovat nemusím. Kdo se pohybuje mezi blogy ví, že psala jako Madame Coquette. Když děti trochu povyrostly, začala se víc věnovat focení. Teď už nebloguje, ale najdete ji na instagramu. Umí krásně zachytit momentky, rodinné chvilky. Prostě radost pohledět. A Róza si ji hned zamilovala. Zrovna jsme neměli den, tak jsem se dost bála, jak to bude celé probíhat. Ale díky Tereze panovala dobrá nálada ;)
No a fotky s Maru máme od naší kamarádky Andrey. Tu asi neznáte. Je tu totiž teprve krátce. Před rokem se z Miami přestěhovala do Čech se svým manželem, naším kamarádem. Možná pamatujete, kterak jsme letěli s miminem na zaoceánskou svatbu. Andrea má široký záběr, fotí nejen rodiny, ale i produktové fotografie, módu, svatby, retušuje fotky apod. Hodně se mi líbí třeba její fotky turistů. Prostě si jdou na procházku po Praze a nemusí se starat o foťák, jen se kochat a ona zaznamená vše za ně. Sledovat ji můžete třeba tady. A jako plus si můžete procvičit angličtinu, nebo španělštinu. Anebo Andrea češtinu s vámi, páč se ji učí ;)






  


4 komentáře:

  1. Hančo, fotky jsou nádherné!
    Tvému blogu dávám odběr a budu se sem ráda vracet, stejně tak ráda tě přivítám i u sebe na blogu:

    ByGabra

    Měj se krásně!

    OdpovědětVymazat

Děkuji za váš komentář, vážím si vašeho času :-)