No ne že by se mi úplně chtělo,
ale něco jíst musím. A protože se celé dny válím a byla bych nerada po
nemocenské jako koule s nožičkama, snažím se, abych jedla něco lehkého. (Mezi
tou bonboniérou a křupinkama a sýrama a sušenkama, kterýma se živím, když mě
honí mlsná.)
Takže pro inspiraci zde uvedu dvě
jídla, která jsou jednoduchá a rychlá a pro ty kteří nemusí mít maso každý den
i chutná ;)
Fazolky s javorovým sirupem a ořechy (Apetit - březen 2014, str. 25)
6OOg čerstvých zelených fazolek,
3 lžíce javorového sirupu, šťáva z půlky citrónu, sůl a mletý pepř, 100g
pekanových nebo vlašských ořechů.
Fazolky vařit 3min. Slít vodu,
promíchat se sirupem a šťávou, osolit, opepřit, vmíchat ořechy nasekané na
hrubo.
Vedeno jako příloha, ale dá se i
jako hlavní jídlo nebo večeře ;) Já použila mražené lusky, vlašáky a zapomněla
na citronovou šťávu a i tak to bylo cajk J
Hrášková polévka (Mačingová, A.: Zhubněte jednou pro vždy. Brána, 2009. Str.50)
Sáček mraženého hrášku, 2lžíce
bazalkového pesta, lžíce másla, sůl, pepř.
Do litru vroucí osolené vody
nasypeme hrášek, dáme pesto, opepříme. Vaříme 20min, na závěr přidáme máslo. Necháme
trochu vychladnout a rozmixujeme ponorným mixérem.
Já pesto použiji, když ho zrovna
mám doma, ale není nutností, polévka je dobrá i bez něj, stačí přihodit pár
nasekaných lístků bazalky ;)
Pozn.: je opravdu dobré mít
ponorný mixér, nebo jiný kvalitní mixér. Já mám mixér po babičce, který zvládne
najednou pouze jednu naběračku hrášku a mixování se tak stává prací na půl
hodiny. Výhodou je, že má pak polévka teplotu akorát ke snědku :D
Žádné komentáře:
Okomentovat
Děkuji za váš komentář, vážím si vašeho času :-)