Ze sezení na zadku už mi bylo
trochu smutno a tak jsem se rozhodla cestovat alespoň kuchyní, první večer
bychom si mohli dát třeba… Anglii.
Fish and chips (Apetit 2014/1 str. 23)
Troubu předehřát na 210°C.
brambory osušit papírovými utěrkami. Dát na plech a promíchat s polovinou oleje.
Rozprostřít v jedné vrstvě a osolit. Péct 40minut, v polovině otočit.
Čerstvou strouhanku promíchat s kůrou
z citronu, petrželkou, osolit a opepřit. Rybu osolit, vložit do pekáčku. Na
rybu navrstvíme strouhanku. Pokapeme olejem, obložíme rajčátky. Dát do trouby
na posledních 15min pečení brambor.
Pozn.: Množství je uvedeno na 4 porce.
A pokud se vám zdá pečiva na čtyři kousky ryby málo, tak věřte, že není. Já dělala
pouze dvě porce, ale množství strouhanky jsem nechala – nezdálo se mi to… no a
pak se ryba smrskla a my to měli půl na půl a to asi není záměr J ale pochutnali jsme si
;)
No a pak se mi zachtělo exotiky,
místo českého bůčku s bramborovym knedlíkem a špenátem jsem si našla něco
neotřelého…
Vepřový bok grilovaný v exotické salse servírovaný s kokosovou rýží
No a tentokrát to nebyla zrovna nejšťastnější volba… 1. Kokosová rýže nebyla
vůbec výrazná – nepoznala jsem, že jsem tam ten kokos nalila 2. salsa vůbec
nevypadala jako ta na ilustračním obrázku receptu. 3. na to že tam byla chilli
paprička a sweet chilli omáčka to bylo až dost sladké… Čert ví jestli to nebylo
náhodou jen mým provedením… Holt každý den není posvícení :D Recept viz odkaz v zeleném nadpisu.
Jake to bylo? Kazdopadne to vypadá velice zajimave!
OdpovědětVymazat:* já myslím, že výborné ;)
OdpovědětVymazat